Kvíz pro milovníky klasiky: Poznejte film s Burianem! Napovíme: Do Baarové se zamiloval tenkrát doopravdy

Martina Friče jsme zvyklí vídat spíše v profesi režiséra, Theodora Pištěka zase v pozici návrháře kostýmů. V tomto filmu si ale střihli důležité role a Vlasta Burian s Lídou Baarovou dokonce dvojrole. Československá komedie tehdy slavila obrovský úspěch. Poznáte, o jaký film se jedná?

projít na článek

Kvíz: Poznejte strašný film s mladým Ivanem Vyskočilem! Byl tak depresivní, že ho komunisté zakázali

Za dob minulého režimu nebylo jednoduché točit filmy. Nebylo jednoduché vlastně dělat cokoliv. Stalo se tak, že mnohé kinematografické skvosty došly uznání až po pádu komunismu a v trezoru “odpočívaly” i přes dvacet let. Jedním z nich byl snímek režiséra

projít na článek

Kvíz: Poznejte film podle fotografie. Bartoška je zde nejkrásnější a roli vyfoukl ruskému prominentovi

Za dob minulého režimu nebylo nezvykem, že v československých filmech hráli zahraniční herci. A častokrát bylo po filmařích vyžadováno, aby do rolí obsadili herce sovětské. Jenže když přišlo na lámání chleba, nedalo se jinak než přece jenom obsadit Čecha.

projít na článek

Filmový kvíz: Poznej v této zachovalé sedmdesátnici princeznu ze slavné pohádky. Kdo je chytrý, dá to!

Tři lásky, rodinná tradice, princezny, z nichž jedna rozmazlená je tou, se kterou je spojována nejvíce, ač ztvárnila řadu dalších „kamerových“ a divadelních postav. Na herecké řemeslo nezanevřela, nechala se ale zlákat vůní malířských barev. Napovíme, že

projít na článek

Kvíz: Tato fotografie pochází z nejhoršího českého filmu všech dob. Poznáte ho? Chytří na to přijdou!

Někdy to jednoduše nevyjde. Přestože byl na place skvělý režisér, štáb i talentovaní herci, výsledkem byl nejhorší film v dějinách české kinematografie. Komedie vyhrála dokonce ocenění Plyšový lev za nejhorší film roku 2002.

projít na článek

Kvíz: Poznejte v tomto hezkém vousáčovi malého hrdinu českého oscarového filmu? Chytří na to přijdou

Narodil se 1. ledna 1990 a jako malý chlapec exceloval ve Svěrákově veleúspěšném filmovém počinu oceněném oscarem. Co dělá dětská hvězda tohoto filmu dnes?

projít na článek