Kyberkriminalita v ČR stále roste

V roce 2023 v České republice došlo k mírnému nárůstu kyberkriminality, ale naštěstí už ne tak dramatickému, jak tomu bylo v minulosti. Přestože celkově počet trestných činů v zemi mírně klesl, podíl kyberkriminality se mírně zvýšil. Zastavení rapidního nárůstu kyberkriminality je pozitivním signálem. Mezi roky 2021 a 2022 činil nárůst téměř 100 %, zatímco v roce 2023 se nárůst omezil na méně než 6 %. Významný pokles byl zaznamenán v oblasti tzv. hackingu, kde došlo k poklesu o 33 %.

projít na článek

Poradna E-Bezpečí - bilancujeme rok 2023

Jaký byl rok 2023 pohledem naší online poradny? Hned úvodem je třeba konstatovat, že počet případů řešených online poradnou E-Bezpečí se opět ve srovnání s předchozími roky zvýšil, což může být znakem toho, že kyberkriminalita skutečně v ČR v posledních l

projít na článek

Co bolí to roste

The post Co bolí to roste first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Peugeot v ČR stále roste

Celkově za první čtvrtletí roku 2019 registrovala 3600 vozů a s tržním podílem 5,57 % obsadila pátou pozici v žebříčku automobilových značek.

projít na článek

Kořen pampelišky proti rakovině

Neexistuje snad dítě ani dospělý, který by ji neznal. Přesto o jejích nesmírně silných léčivých účincích ví jen málokdo. Jde o jednu z nejrozšířenějších rostlin, jaká u nás zřejmě existuje. Roste doslova všude, jsou jí plné louky i trávníky na sídlištích,

projít na článek

Nákup zlata v Česku se vyplatí

České investory do zlata navíc nemusí trápit ani jeho současné oslabení. V korunách totiž cena zlata stále roste. Loni například v korunovém vyjádření zlato posílilo o 11 procent, a to přesto, že v dolarech zlato ztratilo zhruba 15 procent.

projít na článek