Kyretáž v přechodu

Kyretáž je krátký výkon provedený v celkové anestezii, při kterém se pomocí kyrety vyčistí obsah dutiny děložní. Kyretáž je indikována v souvislosti s potratem, a to jak samovolným, tak zamlklým, po porodu a někdy také u žen netěhotných a v přechodu.

projít na článek

Špinění v přechodu

Špinění v přechodu je jedním z charakteristických příznaků tohoto období. Přechod je přirozený proces, který nastává u žen mezi čtyřiceti a šedesáti lety. Jde o fyziologický děj, kdy ženské pohlavní orgány přestávají plnit svojí hlavní funkci, a to přípra

projít na článek

Silné menstruační krvácení v přechodu

U normálního menstruačního cyklu hladiny hormonů estrogenu a progesteronu rostou a klesají v pravidelném cyklu. Během přechodu bývá pravidelný cyklus narušen, hladiny ženských pohlavních hormonů kolísají, to ovlivňuje ovulaci a vyvolává změny menstruačníh

projít na článek

Jak minimalizovat úskalí přechodu na BIM?

14 bodů - plánování, šablony, školení a další tipy pro implementaci

projít na článek

Přechod z DVB-T na DVB-T2

Úpravy STA.Plán přechodu z DVB-T na DVB-T2. Přehled vysílacích kanálů končícího DVB-T a nastupujícího DVB-T2. Harmonogram jednotlivých změn!  Plán vypínání ČT v DVB-T a  zapínání MUX 21 ČTHD v DVB-T2.

projít na článek

5 věcí, které zohlednit při přechodu na ekologické nádobí

Uvažujete, že plastové nádobí nahradíte ekologickým? Skvělá myšlenka. V článku popíšeme 5 hlavních specifik ekologického nádobí a uděláme vám jasno v eko pojmech. 

projít na článek