Kysané zelí a cukrovka

Kysané zelí je mimořádně vhodné pro každého, pro zdravého i nemocného. Je bohaté hlavně na beta-karoten (provitamín A) a vitamín C. Dále obsahuje významné množství vitamínů B, E a K. Kysané zelí obsahuje mnoho minerálních látek. Ve velkém množství se v něm nachází draslík, který je pro lidský organismus velmi důležitý. Zastoupeny jsou v něm rovněž vápník, fosfor, železo, zinek, magnézium a síra. Zanedbatelný není ani fakt, že kysané zelí je bohaté na protinádorové a antibioticky působící fytochemikálie (bioaktivní látky nacházející se v rostlinách), na životodárné enzymy, aminokyseliny obsahující síru a hořčičný olej.

projít na článek

Jak se léčí těhotenská cukrovka

Těhotenská cukrovka vzniká nedostatečnou produkcí inzulinu ve slinivce břišní, čímž dochází k nadměrné tvorbě glukózy v krvi. Ta přechází do krve plodu, kde je naopak nadměrná produkce inzulinu. Těhotenská cukrovka může být příčinou mnoha komplikací, před

projít na článek

Cukrovka

Cukrovka se řadí k velmi častým onemocněním, které mohou člověka postihnout v jakékoliv fázi života. Člověk se s ní může narodit, může ho začít trápit v dětství, ale i v dospělosti, nebo až ve stáří.

projít na článek

Kaki a cukrovka

Pojem "cukrovka", vycházející z překladu latinského názvu diabetes melittus neboli úplavice cukrová, je v dnešní době bohužel velmi frekventované slovo. Jedná se o nemoc, která představuje jeden z největších zdravotních problémů nejen v České republice, a

projít na článek

Těhotenská cukrovka

Tento speciální typ cukrovky se také označuje jako gestační diabetes mellitus a jak již název napovídá, týká se těhotných žen. Podle některých studií až téměř 20 % žen se s tímto onemocněním v těhotenství setkává.

projít na článek

Diabetes mellitus 1. typu

Diabetes mellitus 1. typu začíná obvykle již v dětském věku, nebo v dospívání. V některých případech může propuknout i u starších pacientů, v takovém případě je pak označována jako pomalu probíhající cukrovka dospělých.

projít na článek