Kyselinotvornost a zásadovost potravin

ACIDOBÁZICKÁ ROVNOVÁHA (Červený, Červená Vegetariánská kuchařka) Jednou z podmínek zachování životaschopnosti lidského těla je udržování určité acidobazické (kyselino-zásadité) rovnováhy. Krev by měla být lehce zásaditá, to znamená, že pH krve by se mělo pohybovat mezi 7,32-7,42, což se velmi blíží neutrální hodnotě. K udržování této rovnováhy má tělo několik mechanismů. Konzumováním stravy složené z nevhodných potravin a v nevhodných množstvích můžeme tuto rovnováhu nebezpečně...

projít na článek

Hodnota potravin z hlediska úrovně jejich záření (radiace)

Jedná se o přirozené záření potravin. Jeho existenci část vědců uznává a část ji popírá. Je užitečné o její existenci vědět, zvláště pro nás, kteří se věnujeme józe a víme, že životodárnou energii (pránu) získáváme z prostředí a všeho, co nás obklopuje, t

projít na článek

Objevte výhody trvanlivých potravin

Už naši dávní předci věděli, že můžou přijít horší časy, a proto našli způsoby, jak uchovat zásobu potravin z časů lepších. Nezaskočily je pak ani tuhé mrazy nebo období bídnější úrody. I přesto, že se vás dnes už takové problémy tolik nedotýkají, zásoba

projít na článek

Sbírka potravin

Vážení zákazníci, Vážení zaměstnanci, tímto bychom Vám všem chtěli z celého poděkovat. V podzimním kole potravinové sbírky se VÁM všem podařilo vybrat ve 2 061 prodejnách krásných 562 tun potravin a 62 tun drogérie. Jste skvělí nesmírně si Vás vážíme.

projít na článek

Veletrh potravin a obalů v Poznani

Mezinárodní veletrh potravin Polagra Food 2019 v Poznani je největší událostí potravinářského průmyslu ve střední a východní Evropě. Tato akce se uskuteční ve dnech 29. září – 3. říjen 2019.

projít na článek

Jak se vyhnout pesticidům v jídle

Zdrav životn styl sebou přin předev m z jem o to, co konzumujeme. Jedn m z hlavn ch t mat u potravin je použ v n pesticidů, kter mohou potenci lně přin et zdravotn rizika pro tělo. Př tomnost pesticidů v potravin ch je č m d l vy , přem lejte

projít na článek