Lepidlo na zubní korunky

Pokud vám někdy praskl zub, je velká šance, že vám zubař řekl, že potřebujete korunku. Zubní korunka je nová čepička nasazená na poškozený zub. Na rozdíl od fazety, která pokrývá pouze přední část zubu, korunka obvykle pokrývá většinu nebo celý zub. Je navržena tak, aby zpevnila slabý nebo poškozený zub.V závislosti na materiálu, ze kterého je korunka vyrobena, by měla vydržet několik let. Je však možné, že se korunka může uvolnit nebo dokonce vypadnout dříve, než bude vyměněna. Pokud se vaše korunka uvolní nebo vypadne, je důležité vědět, jak situaci řešit.

projít na článek

Eroze a restaurování zubní skloviny

Zubní sklovina je tenká vnější vrstva zubu. Tato skořepina je nejtvrdší tkání v lidském těle. Zubní sklovina pokrývá korunky, je průsvitná. Některé produkty, jako je káva, čaj, cola, červené víno, ovocné šťávy a cigarety, mohou zubní sklovinu zabarvit. Pr

projít na článek

Jak odstranit zubní kámen?

Zubní kámen, vzniklý z nahromaděného plaku, vede k onemocnění dutin a dásní. Zubní kámen je porézní, a tak způsobuje ještě lepší přilnavost zubního plaku na povrchu zubu, jasným projevem je pak tvorba skvrn na zubech. Pokud si všimnete, že jsou vaše zuby

projít na článek

Nejlepší zubní pasty

Zubní pasta je pasta nebo gel používající se pro zlepšení estetického vzhledu a zdraví zubů. Bývá používána k čištění zubů společně se zubním kartáčkem. Lidé si mylně myslí, že pasta na zuby napomáhá hygieně ústní dutiny tím, že odstraňuje zubní plak, zub

projít na článek

Problémy se zuby

Kdo z nás nikdy neměl problém se zuby. Bolest zubů dokáže člověka dohnat až k šílenství. Zuby mají poměrně složitou strukturu, skládají ze tří částí, a to z kořene, krčku a korunky. Korunka je pokryta sklovinou, která je nejtvrdší tkání našeho těla. Mezi

projít na článek

Zubní protézy

Stomatologové a zubní technici mají k dispozici stále dokonalejší prostředky k náhradě ztracených zubů. Různé zubní protézy neboli náhrady jsou dnes pro milióny lidí řešením jejich problémů s neúplným chrupem, to znamená problémů s rozmělněním potravy, vz

projít na článek