Lesní požár mezi Soria a Las Niñas: žhář byl zatčen.

V horských partiích okresů Mogán a  San Bartolomé de Tirajana tuto středu hořelo. K incidemtu došlo mezi jezery Soria a Las Niñas. Rychlým zásahem hasičů a dalších složek integrovaného systému mohl být oheň brzy pod kontrolou, již téhož dne.

projít na článek

Silnice mezi Mogán a přehradou Las Niňas je uzavřená

Silnice GC 605 m ezi městem Mogán a přehradou Las Niñas je od neděle uzavřená. Na vině je sesuv skály. Informovala o tom vláda ostrova Gran Canaria.

projít na článek

Silný požár na severozápadě Gran Canaria

Na Gran Canaria hoří.  Lesní požár, který vznikl v sobotu v lokalitě La Peña Juncalillo ( mapa ), na vrcholcích ostrova Gran Canaria, stále není pod kontrolou. Evakuovány byly již tisíce lidí z desítek obcí okresů Tejeda, Artenara a Gáldar.

projít na článek

Požár prodejny v obci Lipno nad Vltavou

31.3.2019 byla naše jednotka vyslána na požár prodejny do obce Lipno nad Vltavou. Na místě byla již jednotka profesionálních hasičů z Frymburka. Po průzkumu bylo zjištěno, že se o žádný požár nejedná, ale jde o prasklou zářivku, která začoudila prodejnu s

projít na článek

Hrozí lesní požáry, je zákaz rozdělávání ohňů a grilování

Vzhledem ke zvýšenému riziku lesních požárů v letních měsících je až do 30. září zakázáno rozdělávání ohňů, grilování, ale také sváření či používání rozbrušovacích (flex) zařízení. Stejně tak provádění všech činností, které mohou způsobit požár.

projít na článek

Hasiči likvidovali rozsáhlý požár elektroopadu v Rybitví u Pardubic, zásah trval téměř 24 hodin

Požár 190 tun elektroodpadu, který hořel od středeční 12. hodiny se podařilo jednotkám hasičů dostat pod kontrolu ve čtvrtek 13. července v 9.30 hodin. ...

projít na článek