Lichořeřišnice je nejen krásná letnička, ale také hodně zajímavá bylina. Tato rostlinka je však vynikající i v kuchyni, kdy lze nakládat její poupata a nezralá semena podobně, jako se nakládají kapary, do octa. Samozřejmě se využívá také na saláty, kde je možné použít jak listy, tak květy. Původně pochází ze severních tropických oblastí Jižní Ameriky, průběžně byla lidmi rozšiřována do Evropy, Severní a Střední Ameriky, Austrálie i na Nový Zéland a ostrovy v Tichém oceánu, částečně také do Afriky a Asie. V příhodných podmínkách lichořeřišnice zplaněla a množí se dále již bez lidského přičinění.
Bylinná tonika využíváme jako podpůrnou léčbu ať při léčbě "chemickými přípravky", tak jako podporu při léčbě a užívání homeopatik. Tonika je vhodné užívat s odstupem, alespoň půl hodiny od jakékoliv jiné léčby. Tedy udělat si "koktejl" ze všeho a najedn
projít na článek