Macík pojede Dakar s Karlem. Ale ani Arnošt nezůstane doma

Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík už má jasno. Rozhodl se, v jakém kamionu bude závodit na Dakaru 2022. Volba mezi osvědčeným Karlem, s nímž už absolvoval 2 ročníky legendárního závodu, a Arnoštem, vylepšeným speciálem nedávno dokončeným týmovými mechaniky, nebyla vůbec jednoduchá. Nakonec rozhodly spíše pocity než technické parametry. Ale zdá se, že na Dakar 2022 se nakonec podívají oba závodní kamiony.

projít na článek

Karel nebo Arnošt? Macík si kamion pro Dakar vybere po Maroku

Pilot týmu Big Shock! Racing Martin Macík s navigátorem Františkem Tomáškem, mechanikem Davidem Švandou a zcela novým závodním kamionem, pojmenovaným Arnošt, v pátek 8. října odstartují do závodu Rallye du Maroc, nejnáročnější prověrky před Dakarem 2022.

projít na článek

Dakar 2019: Macík s Brabcem komentují novou trasu

Martin Macík a Jan Brabec, členové týmu Big Shock Racing, byli hodně překvapení, když dnes organizátoři Rallye Dakar odtajnili novou trasu. 100 % Peru = 100 % Dakar. „Už pár dní kolovaly zaručené informace, kudy se pojede, ale nakonec se vyplatilo počkat.

projít na článek

Franta, Karel a Arnošt - Martin Macík představil nový kamion

Dakarský pilot Martin Macík má novou hračku. Jeho táta, šéf týmu Big Shock! Racing Martin Macík starší, mu postavil nový závodní kamion. Jmenuje se Arnošt, podle kabiny jde o Iveco Powerstar, ale osobitá stavba vznikla na základě 20 let konstrukčních zkuš

projít na článek

Macík a Brabec prozradili strategii pro Dakar 2018

Dakar 2018 se blíží a členům týmu Big Shock Racing se zvedá nálada. I přesto, že má teď každý plné ruce práce. Sestava týmu zůstává nezměněna, stejně jako posádka žluté liazky. Pilot Martin Macík Jr. pojede slavný závod už pošesté, navigaci si vzal na sta

projít na článek

Macík zahájil trénink na Dakar 2021

Pilot sedlčanského týmu Big Shock! Racing Martin Macík odstartoval ostrý trénink na Dakar 2021. Tento týden se český jezdec mohl konečně projet Sedlčanskou kotlinou ve svém kamionu Iveco s novou automatickou převodovkou. Jaké jsou první dojmy?

projít na článek