Macík zapadl, Šoltys pomáhal. Děkujeme

Dnes se posádka kamionu týmu Big Shock Racing vydala už do 8. etapy Dakaru. Na Martina Macíka, Františka Tomáška a Davida Švandu čekal 477 kilometrů dlouhý okruh u města Wadi Al Dawasir. Do cíle etapy dojel žlutý kamion Iveco na 11. etapovém místě, v celkovém hodnocení je na 6. pozici. Posádku dnes pořádně potrápilo uvíznutí v dunách a také odseparovaný vzorek na 2 pneumatikách. Závodníky ale současně potěšila soudržnost mezi kamiony. Členové posádky týmu Big Shock Racing děkují Martinovi Šoltysovi za pomoc při vyprošťování Karla, který zůstal na břiše viset v jedné z dun. I s dnešním dobrodružstvím si posádka 8. etapu užila a chystá bojovat až do posledních kilometrů letošního Dakaru.

projít na článek

Šoltysova nejtěžší etapa života

Další nemilosrdný den mají za sebou jezdci týmu Buggyra Racing, těm se opět nevyhnuly problémy s pneumatikami. Martin Šoltys drží v celkovém pořadí devátou pozici. Josef Macháček dnes pronikl do nejrychlejší desítky, ale pak pomáhal na trati motorkáři.

projít na článek

Macík se Šoltysem úspěšně absolvovali dakarskou rozcvičku

Bivak v Džiddě s blížícím se sobotním startem Rallye Dakar ožívá. Piloti kamionů Martinové Macík a Šoltys z týmu Big Shock! Racing dnes úspěšně absolvovali shakedown, předstartovní testy, během kterých prověřili formu svých speciálů. S výsledkem prvních j

projít na článek

Na Dakaru přituhuje. Jezdci Buggyry obstáli

Zatímco Martin Šoltys pomáhal zapadlým soupeřům ve druhé etapě, následující den musel palubní mechanik Tomáš Šikola tahat posádku z havarovaného kamionu. Josef Macháček a Tomáš Enge pro změnu řešili defekty a Ignacio Casale, si zvyká mezi kamióny.

projít na článek

Šoltys první část maratonské etapy zvládl!

Martin Kolomý dorazil ve čtvrtek v podvečer po téměř dvou dnech do bivaku a celá posádka měla jasno: Chceme jet dál! Martin Šoltys ve čtvrté etapě bojoval mimo soupeřů i s náročnou navigací a prašnou tratí.

projít na článek

Šoltys znovu v top ten

V pořadí již devátou etapou pokračoval slavný Dakar, ve kterém si odbývá premiéru speciál Can-Am Buggyra MK50 XRS. Pětinásobný vítěz nejtěžší soutěže Josef Macháček dnes zazářil, když dojel na jedenáctém místě. Své postavení devátým nejrychlejším časem po

projít na článek