Malá mořská víla – Kodaň, Dánsko

Kamenité mořské pobřeží a na něm stojí malá socha ženy. Překvapí, jak je malá, jak je na pobřeží nevýrazná. A přesto se jedná o nejznámější místo Kodaně – o sochu Malé mořské víly.

projít na článek

Kodaň – Dánská perla

Kodaň (dánsky Kobenhavn, anglicky Copenhagen) je hlavní a největší město Dánska. Je to příjemné město, které je svou architekturou a atmosférou přesně mezi městy skandinávskými a městy evropskými.

projít na článek

Vila Stiassni v Brně

Vila Stiassni je funkcionalistická vila v Brně, která vypráví zajímavý příběh jedné rodiny i kontextu společnosti meziválečné a poválečné doby. Navštivte i vy místo, kde pobýval také Fidel Castro!

projít na článek

Benešova vila v Sezimově Ústí

Benešova vila je letní dům, který si nechal v Sezimově Ústí postavit Edvard Beneš se svou ženou Hanou. Vila se zahradou se nachází na místě, kde měl podle tradice kázat mistr Jan Hus. Hrobka v zahradě je místem posledního odpočinku manželů Benešových.

projít na článek

Barcelona vers. Kodaň

Kdyby se tento duel konal ve fotbale, zřejmě by měl jasného favorita v podobě Katalánského klubu. Toto srovnání se však týká přístupnosti daných měst z pohledu člověka pohybujícího se na vozíku. V obou městech…

projít na článek

Werichova vila

Dne 29.9. žáci 3. B navštívili Werichovu vilu na Kampě. Seznámili se s osobností Jana Wericha a navštívili místo, kde mnoho let žil a tvořil. Celý prostor je koncipován velmi příjemně a dětem srozumitelně. Werichova pracovna, spolupráce s Voskovcem, Osvob

projít na článek