Máme vítěze krajského kola Konverzační soutěže ve francouzštině!

V pondělí 27. 3. se v Ostravě Mariánských Horách ve Středisku volného času Korunka konalo krajské kolo Konverzační soutěže ve francouzštině. V nejvyšší kategorii SŠ II zabodoval student třídy 4. E Ondřej Radev, který ve své kategorii zvítězil a postupuje do celostátního kola.

projít na článek

Skvělý úspěch našich francouzštinářů v krajském kole konverzační soutěže

Podobně jako v loňském školním roce si studenti, kteří postoupili do krajského kola olympiády ve francouzské konverzaci, i letos odnesli z této soutěže vavříny. Máme dva vítěze: Adama Zonču z 2. E (kategorie A2) a Františka Beštu z 3. A (kategorie B1). Ka

projít na článek

Tři ze čtyř vítězů krajského kola Soutěže ve francouzštině jsou naši studenti

I přesto, že nepatří mezi nejsnazší jazyky (věděli jste, že oproti pěti českým samohláskám jich užívá šestnáct?), je francouzština řečí diplomacie, módy, kultury nebo dobrého jídla a pití. A také naší školy – jak prokázali studenti, kteří Jazykové gymnázi

projít na článek

Olympiades de français aneb jak to letos dopadlo

Výsledky soutěže byly ve čtvrtek 8. 2. 2018 vyhlášeny, ceny rozdány a vítězové všech čtyř kategorií se již těší na účast v krajském kole konverzační soutěže ve francouzštině, která proběhne v březnu.

projít na článek

Linda Meixnerová a Vanesa Nechalová zvítězily ve svých kategoriích krajského kola jazykové olympiády!

Très bien, sehr gut… Přestože výuka na českých středních školách i nadále pokračuje distanční formou, krajská kola jazykových olympiád v němčině a francouzštině se naplno rozběhla a přinesla našim studentkám skvělá umístění!

projít na článek

50. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže

Postup do krajského kola se podařil třem žákyním v literární oblasti této soutěže...

projít na článek