Marokánky

Marokánky u nás popravdě nemají příliš velkou tradici, letos je ale chceme zkusit. Návod jsme dostali od Mirky z Valmezu, která je na pečení šampión. Smícháme smetanu ke šlehání s moukou a cukrem a dáme vzniklou směs na chvilku povařit. Doplníme oloupané mandle promíchané s pomerančovou kůru a za soustavného míchání vaříme až do doby, než nám směs nezhoustne. Uvařenou směs nyní stáhneme a na plech dáváme po lžičkách hmotu, kterou rozetřeme do tvaru placičky. Marokánky se pečou př teplotě 170 °C. Když jsou marokánky hotové, potřeme je čokoládou. Ingredience: 130 ml smetany ke šlehání 40 g krupicového cukru 30 g hladké mouky 20 g másla pomerančová kůra loupané mandle čokoláda na vaření

projít na článek

Marokánky s ořechy, rozinkami a kandovaným ovocem

Jednoduché zdravé marokánky si můžete dopřát nejen o Vánocích, ale také jako rychlou sytou svačinkou před sportem nebo po něm. Základ marokánek tvoří mandle a vlašské ořechy. Hmotu pak spojují rychlé cukry v podobě medu [...] Příspěvek Marokánky s ořechy,

projít na článek