Dnes jsem pro vás odzkoušela jednoduchý a rychlý recept na sušenky s lískovými oříšky. Do přípravy tohoto cukroví klidně zapojte i děti. Ingredience na 1 plech sušenek 80 g loupaných lískových oříšků 150 g hladké mouky100 g změklého másla30 g moučkového cukru1/2 lžičky kakaa1/2 žloutkumoučkový cukr na poprášení Postup Namočte ořechy nejlépe přes noc do hrnku s vodou.Ze zbylých surovin vypracujte těsto.Do těsta přidejte osušené ořechy a vytvarujte do podoby válečku (cca 30 cm).Zabalte do potravinářské fólie a dejte na cca 15 minut do mrazáku (musí ztuhnout, aby šlo dobře krájet).Váleček nakrájejte nožem na cca 0,8 cm kolečka.Upečte na plechu s pečicím papírem při 170 ° C 15-20 minut.Teplé cukroví poprašte z obou stran moučkovým cukrem. Článek Masarykovo cukroví se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Doplnili jsme náš svatební sortiment o dva úplně nové produkty - košíčky na cukroví a papírové talířky.
projít na článekObdobí adventu přeje vzpomínkám. Tím spíš, když se vám do ruky dostane poslední vydání Větrníku, zpravodaje Městského úřadu ve Vysokém nad Jizerou, kam jsme poslali krátké zhodnocení Vlekařských kobylek. A protože chápeme, že byste tištěnou verzi nemuseli
projít na článekCukroví se stalo velmi oblíbenou Vánoční tradicí, a i u nás se ho vyrábí desítky druhů, jako jsou ořechy, včelí úly, perníčky, vanilkové rohlíčky a další. Letošní Vánoce však s sebou přinesou zdražení této pochoutky, a to poměrně výrazné. Na vině jsou pře
Přerovské Masarykovo náměstí od 5. 8. hostilo 16. ročník putovní výstavy s proměnami Olomouckého, Moravskoslezského a Zlínského kraje a také Slovenaka. 12. 8. se kolekce přesunula do Valašského Meziříčí, kde zůstává do konce měsíce. V září ji potkáte ve Z
projít na článekVánoce se opět přibližují a s nimi i tradiční pečení cukroví. Tradice má své kouzlo, letos si však můžete práci usnadnit a zároveň své blízké pohostit něčím, co ještě neochutnali. Oslavte Vánoce s exkluzivními novinkami BigBoy! Sezónní speciality vychází
projít na článek