MAŠKARÁDA, PRŮVOD MASKOVANÝCH

„Kolem nás se pohybují za svými maskami lidé v jednom neklidném světě. A my se pohybujeme spolu s nimi. My jsme součástí tohoto světa a musíme si být vědomi klamu, skrytého významu a všeho, co je nám cenné. My chceme zabránit tomu, abychom byli smeteni, jakkoliv a kýmkoliv. Chceme zabránit lidem, aby skrze nás viděli, aby ostatní prokoukli naši lidskou bezvýznamnost, naši zranitelnost. … Takto se skrýváme za svými maskami. Je to bezpečné; pak ten druhý nemůže vidět, kdo jsem já, co cítím a co si myslím. … Hluboko pochována pod nesčetnými vrstvami našich mnoha masek, v naší nejniternější bytosti, v našem srdci, může být nalezena Boží jiskra, jádro naší bytosti. Pokud je tato Boží jiskra znovu aktivována, může zářit vnitřní Tiché Světlo, světlo, které není z tohoto světa. … Můžeme uskutečnit proces ,odstoupení stranou‘ v hlubokém tichu sebe sama a na základě přemáhající touhy po celistvosti. Tato touha dovede k neotřesitelnému názoru, že věci mají být jinak.“ Srdečně Vás zveme na setkání v chrámu se zamyšlením a hudbou na téma MAŠKARÁDA, PRŮVOD MASKOVANÝCH, které se uskuteční v neděli 20. září 2015 od 10:30 hodin (je dobré přijít alespoň 15 min před zahájením) v brněnském centru Lectoria Rosicrucianum ve dvorním traktu domu na ulici Nové sady 676/4 v Brně. Po skončení následuje od 12:00 hodin společný rozhovor.

projít na článek

MASOPUSTNÍ PRŮVOD

V úterý 13.2.2024 v 10,00 hodin vyrazí od naší školy MASOPUSTNÍ PRŮVOD městem. Všichni jste vítáni. Příspěvek MASOPUSTNÍ PRŮVOD pochází z ZŠ Žerotínova

projít na článek

Masopustní průvod Vyžlovka 2024

Masopustní průvod Vyžlovka 2024 Průvod s hudbou vyjde od fotbalového hřiště, zakončení bude na návsi, kde se budou prodávat zabijačkové pochoutky a bude vyhodnocena soutěž o nejlepší masku v kategoriích dospělí a děti. Následovat bude zábava s hudbou v ho

projít na článek

Mukařovský lampioňák

Srdečně zveme na tradiční lampionový průvod, který se bude konat v pátek 10. 11. 2023! Sraz v 17 hodin na návsi v Mukařově. Účastníci se mohou těšit na působivou podívanou, průvod s překvapením a občerstvení.

projít na článek

Lampionový průvod 2023

Dovolujeme si vás pozvat na náš tradiční lampionový průvod. -DH-  

projít na článek

Lampionový průvod

Jak se nápad dvou maminek proměnil v super akci si můžete přečíst v Náchodském deníku. Článek Lampionový průvod se nejdříve objevil na Základní škola a Mateřská škola Machov.

projít na článek