Máte postřeh? Vyzkoušejte Cortex!

Na kurzech trénování paměti využívám i deskové hry a rozhodla jsem se vyzkoušet postřehovou hru Cortex, konkrétně Cortex 2 (od ALBI) V pevné papírové krabici 1414 cm je ukryto mezi papírovými bloky 90 hracích karet. Hry se mnou často cestují, takže já bych ocenila ještě menší balení a nejlépe plechové, případně sáček, ale to je asi jediná výtka. Na druhou stranu krabice je velmi krásná a určitě nikoho neurazíte, ba dokonce potěšíte, když věnujete Cortex jako dárek. Karty jsou rozděleny do celkem 8 typů úkolů, které hráči na střídačku plní. Cílem je získat za správné odpovědi dvě stejné karty a vyměnit je za dílek puzzle mozku. Dílky jsou celkem 4 a kdo má všechny, vyhrává! Úkoly jsou zaměřeny zejména na postřeh a logické myšlení, je třeba najít chybný obrázek, cestu z bludiště, stejnobarevné řady nebo doplnit správný tvar do obrazce. Jako trenérka paměti nejvíce oceňuji hmatové karty a karty s kombinací řečového a pohybového úkolu. Hmat je velmi zanedbávaný smysl a díky dotykové výzvě Cortexu se dá skvěle procvičit. Koordinace pohybu a řeči, kdy něco jiného děláme a něco jiného říkáme, je skvělé cvičení na propojení mozkových hemisfér. Cortex 2 je pro 2 6 hráčů od 8 let, ale asi bych se nebála nechat hru vyzkoušet i mladší děti. Karty se dají variabilně ubírat, lze zvolit jen jednodušší, takže hru můžeme používat také k aktivizaci seniorů s mírnou kognitivní poruchou. A naopak, karty můžeme i přidávat hra se dá kombinovat s předchozí verzí Cortex 1. Hra je svižná a velmi zábavná. Zdánlivá snadnost může vést k nepozornosti, takže vyhrát vyžaduje opravdové soustředění. Ve třech lidech jsme hráli 10 15 minut. Vyzkoušejte a napište svoje zkušenosti. Nebo znáte nějaké jiné hry od Albi? Hru koupíte v prodejnách nebo v přímo v e-shopu Albi Foto: Mary ŠnajdrováThe post Máte postřeh? Vyzkoušejte Cortex! first appeared on MOZKOCVIČNA - Trénování paměti.

projít na článek

Vyzkoušejte Facebook live video

Příspěvek Vyzkoušejte Facebook live video pochází z ZeptejSeFilipa

projít na článek

Minus Age Vitamin D3: Pořádná porce kvalitního déčka!

Hledáte kvalitní vitamín D3 a nevíte, jaký je kvalitní za dobrou cenu? Vyzkoušejte Vitamin D3 od Minus Age. Více se dozvíte v této recenzi na Svět Fitness.

projít na článek

Recept na domácí raw vegan jogurt s probiotiky

Vcelku snadný recept na domácí raw veganský jogurt obohacený o probiotika. Aneb vyzkoušejte, co lze vykouzlit z kešu, kokosu a přírodních probiotik... Přečíst celý recept »

projít na článek

BrainMax Pure Granola: Ideální start dne? [recenze]

Hledáte ideální granolu, která bude nejenom dobře chutnat, ale také bude mít skvělé složení? Vyzkoušejte BrainMax Pure granolu. Více v této recenzi.

projít na článek

XXXVI. Národní kongres plastické chirurgie ISAPS symposium

Dne 24. – 26. 9. 2015 proběhne v hotelu Corinthia v Praze další ročník Národního kongresu plastické chirurgie, na který Vás tímto srdečně zveme. Stavte se na náš stánek  a vyzkoušejte si některé z lékařských technologií, které zde budeme prezentovat. Bude

projít na článek