Máte zabezpečený počítač před virovými hrozbami?

Vytvoření kryptoměny Bitcoinu s sebou přineslo další úskalí, které souvisí s možností tuto měnu získávat. Používá se pro to již vžitý specifický název – těžba měny. Tak jako lidé těží zemní plyn a ropu, tak se někteří zaměří na těžbu virtuálních mincí. Není to nic nereálného, může to provádět v podstatě každý. Jen to vyžaduje splnit určité podmínky. Je k tomu zapotřebí výkonná výpočetní technika a vzhledem k tomu, že zájemce o Bitcoiny není ve své aktivitě nijak omezen, může nasadit do akce tolik počítačů, kolik bude chtít. To pochopitelně nahrává i počítačovým zločincům. Ti se snaží rozesílat různé škodlivé kódy (malware) všude, kde to jen jde. Někteří odborníci se na tento problém zaměřili a provedli analýzu, jak na tom jsou různé organizace a velké podniky ve světě. Zjistili překvapivě hrozivé skutečnosti, pro těžaře Bitcoinů v současné době efektivně pracuje zhruba 55 procent všech světových firem, sdružení a organizací. Více než polovina podniků ve světě je pro piráty výhodným médiem Zločinci se specializují na výkon, to znamená, že čím více navštěvovaný webový server (stránka), tím efektivnější těžba. A tak se tyto nekalé praktiky objevily i na serverech pro sdílení multimediálních souborů a streamování videa. Pochopitelně bez souhlasu a obeznámení klientů. Ve finále to pak vypadá tak, že napadený stroj jede na plný výkon a vydělává slušné obnosy, aniž by to jeho majitel tušil. Virtuální měna je celosvětový fenomén, který někdo obdivuje, někdo zatracuje, každopádně výsledky průzkumu jasně poukazují na neopatrnost a nedostatečné zabezpečení výpočetní techniky proti škodlivým virům. Lidé si často vůbec neuvědomují, co viry dokážou a komu vlastně slouží. Každý vir je svým způsobem parazit, který profituje na svém hostiteli, aniž by sám prováděl nějakou plodnou a prospěšnou službu. Článek Máte zabezpečený počítač před virovými hrozbami? se nejdříve objevil na Lusia.

  • Web: Lusia
  • Aktualizace: 7.4.2024
projít na článek

Představení systému Primo™

Cenově přístupný. Jednoduchý k použití Zabezpečený, pro váš klid.

projít na článek

Kdy má význam nechat opravit stolní počítač

Máte doma stolní počítač a něco se na něm pokazilo? Je to poměrně výkonná sestava i přesto, že ji doma máte přes deset let, a je vám líto ji vyhodit do šrotu, protože se domníváte, že na deset let staré zařízení neseženete náhradní díly? Pak se s důvěrou

projít na článek

Kenwood ve VW Passat

Chcete mít v autě nejlépe zabezpečený přístroj - zvolte 2DIN navigaci Kenwood s odnímatelným displejem. Jednu takovou jsme nainstalovali do vozu VW Passat.

projít na článek

Konfigurace FTPS (FTP over SSL) na Windows

Pokud je na Windows potřeba zajistit automatický (scriptovaný) zabezpečený přenos souboru z místa na místo, je možno to udělat njednoduše pomocí FTPS (FTP over SSL) takto:

projít na článek

Kdy nakupovat elektroniku

V dnešní době je neskutečně těžké koupit za dobrou cenu elektroniku, kterou bychom chtěli. Neustále se totiž proměňuje. A do kdy má člověk čekat? Má vůbec čekat? Vyplatí se to? Jestli to je Black Friday nebo jestli to jsou mikulášské slevy, je to docela j

projít na článek