Mezinárodní Den Země: Společný krok k ochraně naší planety

Den Země slouží pro připomenutí a uvědomění, jak je pro nás planeta Země důležitá a jak je podstatné, abychom se každý zapojili do ochrany životního prostředí pro současné i budoucí generace. Od svého založení v roce 1970 získal Mezinárodní den Země globální pozornost a stal se platformou pro vzdělávání, osvětu a aktivismus v oblasti ochrany životního prostředí. Historie Nelson Den Země má své kořeny v ekologickém hnutí Spojených států, které vyvrcholilo v roce 1970. Senátor Gaylord Nelson inicioval tento den jako reakci na znečištění životního prostředí, kterému byli svědky miliony Američanů. Tento den sloužil jako prostředek ke zvýšení povědomí o environmentálních otázkách a vyvolání politického tlaku na ochranu přírody.V roce 1971, přesně o rok později, se Den Země stal globálně známým, když se k němu připojilo 141 zemí. Od té doby slouží jako platforma pro různé aktivity, od vzdělávacích kampaní až po čistící akce a politické iniciativy. Den Země připadá každý rok na 22. dubna. Letošní téma "Obnovme naši Zemi" Každý rok je Mezinárodní den Země spojen s konkrétním tématem, které reflektuje aktuální environmentální výzvy. Pro rok 2024 bylo vybráno téma Obnovme naši Zemi. Tato volba podtrhuje naléhavost obnovy a regenerace životního prostředí po dlouhodobém poškozování a degradaci. Podpora a akce Mezinárodní den Země je doprovázen širokým spektrem aktivit a akcí po celém světě. Od dobrovolnických čistících akcí až po konference o klimatické změně. Tento den slouží jako příležitost k podpoře a šíření uvědomění o životním prostředí. Vzdělávací instituce pořádají workshopy a přednášky o udržitelnosti, recyklaci a ochraně biodiverzity. Společnosti často využívají tento den k propagaci ekologicky šetrných iniciativ a k propagaci odpovědného spotřebitelství. Výzvy a budoucnost I přes pokroky, které byly v oblasti ochrany životního prostředí dosaženy, máme stále před sebou velké výzvy. Změna klimatu, ztráta biodiverzity a znečištění životního prostředí zůstávají globálními problémy, které vyžadují okamžitou akci.Mezinárodní den Země nám připomíná naši kolektivní odpovědnost za péči o naši planetu. Je to také příležitost k tomu, abychom se inspirovali a zapojili do akcí, které povedou k udržitelnější budoucnosti pro všechny živé organismy na Zemi.Jako globální občané máme možnost a povinnost jednat ve prospěch naší planety, a Mezinárodní den Země je skvělým časem na to, abychom si tuto odpovědnost připomněli a jednali. Zdroj:www.chatgpt.czwww.kudyznudy.cz    

projít na článek

Společný hon na dakarského Beduína prodloužen o dva roky.

Před nedávnem byla mezi v motoristickém světě vysoce váženými subjekty TATRA TRUCK a.s. a Buggyra Racing podepsána dvouletá smlouva o spolupráci, jejímž stěžejním bodem je úspěch na nejslavnějším dálkovém podniku planety Rallye Dakar.

projít na článek

MEZINÁRODNÍ VĚDECKÁ KONFERENCE VE VROCLAVI

Ve dnech 1. a 2. prosince 2022 se odborný tým Bioveta Polska zúčastnil mezinárodní vědecké konference „Nová řešení v ochraně zdraví telat“ na Veterinární fakultě Vroclavské univerzity přírodních věd (UP Wrocław). Hlavními tématy konference byly nemoci dýc

projít na článek

Angličtina na mezinárodní úrovni!

V prosinci 2023 poprvé skládali naši žáci 5. a 9. tříd mezinárodní zkoušky Cambridge English.

projít na článek

Mezinárodní zkoušky Cambridge Exams

Od roku 2023 je naše škola přípravným centrem pro mezinárodní zkoušky Cambridge English. Naši žáci mají možnost přípravy na zkoušku v rámci výuky nebo odpoledních kroužků.

projít na článek

Rating je výborným nástrojem pro analýzu země, do které hodláte investovat

Jestliže zamýšlíte investici do zahraničí znamenající růst vaší firmy, ověřte si, zda se do dané zahraniční země vyplatí investovat. Jedná se o první a zřejmě nejpodstatnější krok před samotným investováním. Rovněž lze tento krok považovat za rozhodující.

projít na článek