Početnost a rozmanitost hmyzu v době globálního oteplování a měnícího se životního prostředí jsou v hledáčku výzkumníků na celém světě. Stále není probádané ani to, jaké živiny hmyzu chybí v přírodě. Přitom je tato znalost důležitá kvůli stále častějším klimatickým extrémním událostem, které mění dostupnost potravy. ...
Početnost a rozmanitost hmyzu v době globálního oteplování a měnícího se životního prostředí jsou v hledáčku výzkumníků na celém světě. Stále není probádané ani to, jaké živiny hmyzu chybí v přírodě. Přitom je tato znalost důležitá kvůli stále častějším
projít na článekLidé se rozhodli postavit přírodě na odpor a vytvoři li mezinárodní tým MASDUNAS , na jehož činnosti se podílejí specialisté z Austrálie, Velké Británie, Mexika a některých zemí EU. Prvním cílrem týmu je doplnit do dun přes 60 tisíc m3 písku.
Bylinky jsou nezbytnou součástí kulinářského světa, přinášejí do našich jídel nové chutě a vůně. Od čerstvých až po sušené, bylinky mohou transformovat běžná jídla na gastronomická díla. V tomto článku se podíváme na to, jak bylinky mohou obohatit vaše va
projít na článekO Kypru se moc nemluví. Ale jeho jméno se opět skloňuje ve všech pádech – a to vše z jednoho prostého důvodu. Když Mezinárodní měnový fond (MMF) v červnu 2009 uveřejnil poslední ne příliš raodostnou předpověď pro globální ekonomiku, byla na seznamu pouze
Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, jehož partnerem je Kraj Vysočina, by měl být příští rok, podle slov ředitele festivalu Marka Hovorky, prodloužen z šesti na deset dní. Organizátoři tak reagují na rostoucí počet diváků, limitované ubytov
projít na článek