Moci bez nemoci

Preeklampsie. Jak eliminovat ohrožení života maminky i dítěte. O zdravotních diagnózách a nových metodách léčby se Šárkou Volemanovou. Preeklampsie je velmi závažná multisystémová porucha, která se objevuje v těhotenství a během šestinedělí. Může se rozvinout v tzv. eklampsii, tedy záchvat křečí s bezvědomím, nebo být komplikován tzv. HELLP syndromem. Představíme prevenci a spolu s ní i eliminaci ohrožení života maminky i dítěte. Svůj příběh bude vyprávět maminka Jana. Hostem je Hana Belošovičová, lékařka Gynekologicko-porodnické kliniky 1.LF UK a VFN v Praze.

projít na článek

Výzkumníci z Ostravy vyvinuli s využitím AI software pro pacienty se skoliózou

Nemocní i lékaři tak budou moci on-line získat druhý názor na diagnózu, ale i prognózu pravděpodobného vývoje nemoci při dodržení léčby.

projít na článek

Inkontinence

Inkontinencí nazýváme jakýkoli samovolný, tedy vůlí neovladatelný únik moči, případně stolice (viz dále). Není sama o sobě nemocí, ale zpravidla dočasným příznakem, který může mít mnoho různých příčin.

projít na článek

Organizační info k turnaji. Dorazte VČAS!

Turnaj je za dveřmi, tak si pojďme připomenout nejdůležitější organizační informace. Přijeďte VČAS Je důležité, aby jste k turnaji přijeli s dostatečným předstihem (doporučujeme minimálně 35-40 min před psvým prvním zápasem). Na turnajové prezentaci budet

projít na článek

Psychosomatika

Při prvních příznacích nemoci se většina lidí uchýlí kzávěru, že jejich imunitní systém nepřekonal nápor bacilů nebo virů. U dlouhodobých onemocnění je vina přikládána genetické zátěži. Nastoupí řada léků, které mají odstranit bolest, viditelné příznaky.

projít na článek

Nepodceňte příznaky

Pokud jste si všimli příznaků nepříjemné nemoci zvané hemoroidy a chtěli byste to okamžitě řešit, pak děláte jedině dobře. U této nemoci je důležité při počátečních problémech a příznacích, kterým může být například i krev ve stolici, abyste šli k lékaři

projít na článek