Modré koule - orby

Už delší dobu byl připravený článek o úkazech, které možná znáte i ze svých fotek nebo prostého pozorování.  Událost minulého týdne, kdy modrá koule přeletěla nad Chocerady vše trochu přibrzdila, protože jsem čekala, jestli se ozve někdo jiný odjinud , než jen náš čtenář, pan V. Zatím se ozvala jen paní Eva Křemenáková od Mělníka a Hačmor jí děkuje za možnost přidat její příspěvek k článku.   Foto, které článek doprovodí vzniklo před pár lety v našich Lurdech , bylo již publikováno v Magazínu 2000 záhad lońského roku.  Předtím bylo posláno na analýzu, která potvrdila, že koule nejsou vadou fotoaparátu Olympus, kterým byl snímek pořízen.  Fota jsou z mého archivu + jedna od čtenářky Zlatky.

projít na článek

Koule neboli orby II.

Setkání s orby, jak nám vše popsala naše čtenářka, p. Jarka Bartůšková. Článek doplněn fotografiemi z jejího archívu. Hačmor děkuje. Jedno video na youtube zachycuje totožný úkaz.

projít na článek

23. Uveální melanom - online novelizace Modré knihy

Česká onkologická společnost přistupuje k průběžné online novelizaci Modré knihy v době mezi dvěma vydáními na stránkách Linkos. K 1. 4. 2024 byla novelizována kapitola číslo 23. UVEÁLNÍ MELANOM (C69.3, C69.4).

projít na článek

11. Zhoubné novotvary kůže - online novelizace Modré knihy

Česká onkologická společnost přistupuje k průběžné online novelizaci Modré knihy v době mezi dvěma vydáními na stránkách Linkos. K 1. 4. 2024 byla novelizována kapitola číslo 11. ZHOUBNÉ NOVOTVARY KŮŽE (C43-44).

projít na článek

Trendy barvy pánských košil na jaro modré, zemité barvy a další!

Pokud chcete být v letošní sezóně in, vsaďte na pánské jarní košile. Ty totiž z módy nevychází. Že nevíte, v jakých barvách se letos... Příspěvek Trendy barvy pánských košil na jaro modré, zemité barvy a další! pochází z eBlogeři.cz

projít na článek

8. Zhoubný novotvar bronchu, plíce, pleury a thymu - online novelizace Modré knihy

Česká onkologická společnost přistupuje k průběžné online novelizaci Modré knihy v době mezi dvěma vydáními na stránkách Linkos. K 16. 5. 2024 byla novelizována kapitola číslo 8. ZHOUBNÝ NOVOTVAR BRONCHU, PLÍCE, PLEURY A THYMU (C34, C33, C37).

projít na článek