Modulární karton dle standardu IMC

Tentokrát se podíváme na úzkou skupinu kartonových obalů, které podléhají standardizaci dle programu Ford ISO-Modular Carton zjednodušeně označováno (IMC). Tento předpis představuje jakým způsobem zvolit standardizovaný obalu dle IMC z vlnité lepenky, s cílem maximálního využití kartonu i prostoru při kontejnerové přepravě. Důraz je kladen na využívání předem definovaných standardizovaných rozměrů kartonů z vlnité lepenky předepsané normou. Krabice předepsané pro Evropu jsou označené zkratkou IMC včetně trojciferného číselného kódu případně označené znakem # nebo * např. IMC 010 #. Daný typ krabice má předepsané vnější rozměry kartonu, maximální hmotnost a potřebné specifikace kartonu k zaručení odolnosti vlnité lepenky. V současné době je definováno 42 rozměrů krabic zahrnující předpis IMC. Jednotlivé předepsané velikosti krabic odpovídají poměrovým podílům standardizovaných palet. K jednotlivým typům jsou předepsány úložné paletové vzory pro maximalizaci využití prostoru při přepravě. Jinými slovy je popsáno touto normou způsob uložení vybraných typů krabic ať už uložení stejných rozměrů krabic i kombinace více velikosti na jedné přepravní paletě. Balící vzor vychází z definované velikosti standardní kontejnerových přepravních palet 980 x 1140 mm. Krabice musí být označené IMC číslem ze dvou stran. Přijatelný je tisk protilehlých stran i sousedních stran. Ovšem většinou se preferuje potisk protilehlých strany. Další tiskové označení krabice se týká “zátěžového kotouče”. Tento “zátěžový kotouč” je popsán čtyřmi barevnými kategoriemi červená, žlutá, zelená a modrá. Jednotlivé barvy označují maximální váhu v krabici a tím udává pro obsluhu počet osob nutných pro manipulaci pro dodržení hygienických limitů manipulace s břemeny. Součástí předpisu je ná základě “zátěžového kotouče” definován počet otvorů pro ruce pro umožnění snadné manipulace s krabicí včetně obsahu. Z pohledu konstrukce se jedná o klopové krabice. Krabice musí být plně uzavíratelné, otevřené krabice jsou neakceptovatelné. Za nepřijatelné se považuje jakýkoliv zásahy do krabice úprava velikosti nebo vytvoření dodatečných otvorů. Standard je celosvětově uznáván pro převoz lodní dopravou v kontejnerech ISO. Norma jednoduchou formou nabízí možnosti k výběru kartonového obalu pro dílce s předpokladem využití prostoru v boxu minimálně z 95%. ISO-Modular Carton (IMC): Global 1750 Export Packaging Terms & Conditions. July 2013. USA: Ford Motor Company – Global Export Market Packaging Terms and Conditions, 2013. Dostupné z: https://kupdf.net/queue/-norma-imc-ford-packaging-specpdf_5aabf23ae2b6f55d10ec7018_pdf?queue_id=-1&x=1661330706&z=MjEyLjExMS44LjIyMA== The post Modulární karton dle standardu IMC appeared first on Kartonáž TERMIL.

projít na článek

Nové značení standardu Wi-Fi

Nové značení Norma (současné značení) Generace Wi-Fi 1 a 2 802.11a, 802.11b první a druhá 2G Wi-Fi 3 802.11g třetí 3G Wi-Fi 4 802.11n ctvrtá 4G Wi-Fi 5 802.11ac pátá 5G Wi-Fi 6 802.11ax šestá 6G Tabulka pro upřesnění nám říká ještě jednu zajímavou vě

projít na článek

Nová doporučená pravidla pro hesla

Stará pravidla a doporučení pro hesla, která stále ještě využívá většina webů využívá, jsou špatná. Vychází ze standardů amerického Národního institutu standardů a technologie, který byl postaven na studii z 80tých let minulého století. Tato studie nepočí

projít na článek

7. konference BIM ve stavebnictví 2021

Současné výsledky i technické trendy v procesu digitalizace a zavádění standardu BIM v České...

projít na článek

MIKES OSTRAVA věnoval dar!!!!

Klauni z Balónkova moc děkují za podporu svým kamarádům. Těmi jsou fajn lidi z Mikes Karton. po loňském startu se i letos rozhodli nás podpořit nemalou sumou. K tomu přidají i spoustu dárků pro děti a taky krabičky(PROTOŽE JE VYRÁBÍ)!!!! MOC DĚKUJEMEEEE..

projít na článek

Lepicí páska 48mm/66m hnědá

lepicí páska šíře 48mm návin 66m, barva hnědá nosič polypropylen, lepidlo akryl 36ks v kartonu, 72 kartonů na paletě hmotnost kartonu 5,22kg minimální odběr 1 karton !!!

projít na článek