Moravská Třebová

Město bylo založeno roku 1257 Borešem z Rýzmburka a během dalších staletí prošlo několika obdobími kulturního rozkvětu. K vrcholným obdobím města patřila doba Ladislava z Boskovic (po r. 1486) a především vláda Žerotínů (po r. 1589).

projít na článek

Bezplatná poradna charity Moravská Třebová

Charita Moravská Třebová, oznamuje občanům, že poskytuje bezplatnou poradnu

projít na článek

Výměna vodovodu ul. Lidická, Moravská Třebová

Na základě výběrového řízení realizuje v Moravské Třebové stavební práce ,,Výměna vodovodu ul. Lidická, Moravská Třebová. Výměna vodovodu z trub PVC DN 100 v celkové délce 120,70m, včetně přepojení 18 ks přípojek a uvedením povrchů do původního stavu. Pří

projít na článek

Výměna vodovodu ul. Svitavská, Moravská Třebová

Na základě výběrového řízení realizuje v Moravské Třebové stavební práce ,,Výměna vodovodu ul. Svitavská, Moravská Třebová, zhotovení vodovodního řadu ,,A“ v délce 246,70 m (z potrubí z PVC 110 v délce 103 m, PE 100 RC v délce 95,50 m + PE 90 RC 47,40 m)

projít na článek

Umělá inteligence právě vstoupila i do knihovních služeb

Moravská zemská knihovna spolu se svými českými a evropskými partnery spouští testovací provoz 1. uživatelsky využitelného nástroje umělé inteligence v českém digitálním knihovnictví. Jedná se o přelomové řešení, při němž se existující komerční AI služby

projít na článek

DOD A PREZENTAČNÍ AKCE ŠKOLY 2023/2024

Součástí 1. letošního DOD byla kromě jiného i netradičně výstava printů akvarelů ilustrátorky Šárky Škorpíkové. Šárku  můžete sledovat např. na Instagramu jako @tramvajajaj. Věnuje se velmi originálně a ojediněle ve své výtvarné tvorbě dopravní tématice.

projít na článek