Můžeme med skladovat v chladničce? Toto byste měli vědět

Med je přísada, která nesmí chybět v mnoha spížích. Je nejen chutný, ale má také mnoho cenných vlastností. Jak jej však správně skladovat, aby je neztratil? Je dobrým zvykem uchovávat med v chladničce? Někteří mohou být překvapeni. Nelze popřít, že správné skladování medu je mimořádně důležité. Díky němu vydrží déle čerstvý, zachová si všechny cenné vlastnosti a plnost chuti. Někteří lidé se proto rozhodnou uchovávat med v chladničce. Je to správný postup? Doporučujeme. Kde je nejlepší skladovat med? Zapomeňte na lednici Po otevření nádoby s medem se někteří lidé rozhodnou uchovávat jej v chladničce. Očekávají, že nižší teplota prodlouží jeho trvanlivost a zůstane déle čerstvý. Třeba však vědět, že to není zcela tak. Med se rád skladuje při optimální teplotě – ani příliš studený, ani příliš horký. Pokud jej tedy již chcete skladovat v chladničce, je lepší umístit nádobu na dveře spotřebiče. Není to však nevyhnutelné. Stojí jen za to pamatovat na to, abyste neudělali oblíbenou chybu. Nejlepší je uchovávat med v originálních sklenicích, které jsou pevně našroubovány. V opačném případě výrobek ztratí své cenné vlastnosti a navíc převezme vůně z chladničky. Jak skladovat med po otevření nádoby? Nezapomeňte na důležitou věc Namísto uložení medu do chladničky mu můžete zajistit vhodné podmínky mimo zařízení, kde zůstane stejně dlouho čerstvý. Stačí zajistit, aby teplota oscilovala mezi 13 a 25 stupni Celsia. Nezapomeňte také po použití výrobku nádobu pevně zašroubovat a uchovávat ji mimo dosah zdrojů světla. K tomu se výborně hodí uzavřená skříň. Jak dlouho vydrží med otevřený? Pokud se uchovává ve správných podmínkách, i krystalizovaný med vydrží mnoho let od prvního odšroubování nádoby. Hovoříme zde však o skutečném medu, bez zlepšovadel a přísad, se kterými se obvykle setkáváme v obchodech.

projít na článek

Co byste měli vědět o domácích mazlíčcích a pronájmu bytu

Možná si pronajímáte byt a nemáte žádné domácí zvíře, ale to neznamená, že si tento článek nemusíte přečíst! Pronájem bytu může být nepříjemný. Podstupujete riziko, že se nastěhujete do bytu, kde vám domácího mazlíčka nepovolí. A pokud ano, bude kvůli něm

projít na článek

Zákon o obalech a EKO-KOM: Jak funguje a kdy se do něj musíte zapojit?

Jak splnit zákonnou povinnost poplatků za odpad? Koho se to celé týká nebo jak vyplnit potřebné formuláře? Poradíme vše, co byste měli vědět a co dělat.

projít na článek

Co by muži měli vědět o ženách na mateřské

Mnohé životní problémy se lidem dějí kvůli hlavě. V hlavě totiž existují mnohé podivné The post Co by muži měli vědět o ženách na mateřské first appeared on ProNáladu.cz.

projít na článek

Ekologické nádobí nahradí to plastové. Má řadu výhod, ale jen pár nedostatků

Do roku 2021 zmizí z prodeje jednorázové plastové nádobí. Ekologické alternativy ale koupíte už dnes. Co byste o nich měli před nákupem vědět?

projít na článek

Jak naučit psa plavat?

V předchozím článku jsme se dozvěděli, která plemena psů jsou doslova předurčena k pohybu ve vodě a která naopak vodu v lásce zrovna nemají. Připomeňme si, že krátké čumáčky, dlouhá těla nebo absence srsti nám napoví, že ten či onen pes, se do vody zrovna

projít na článek