Mžitky před očima

Mžitky před očima mohou kromě závažnější nemoci souviset také se stresem nebo psychickým vypětím. Je však třeba nejprve vyloučit právě přítomnost onemocnění očí. Zpozornět byste měli ve chvíli, kdy se mžitky před očima objevují i v klidovém stavu nebo se setkáváte s dalšími problémy, například rozmlženým viděním, neostrým viděním, pociťujete zúžení zorného pole. Ideální je obrátit se na očního lékaře nebo neurologa.

projít na článek

Co znamenají kruhy pod očima

Kruhy pod očima jsou tmavé skvrny vyskytující se kolem očí. Existuje mnoho příčin tohoto příznaku, včetně dědičnosti.

projít na článek

Sklivcové zákalky

Když začnete před očima vidět neškodné skvrnky vypadající jako plankton či pár teček bezbarvých kruhů, může se jednat o sklivcové zákalky. S největší pravděpodobností je to degenerativní onemocnění, takže víceméně jediné, co zabírá, je laserová operace ne

projít na článek

Proč koupit nebo nekoupit AirPods Pro

Apple před týdnem v tichosti představil sluchátka AirPods Pro. Podíval jsem se na novinku očima mých potřeb, porovnal jsem je se sluchátky, která nyní používám, a odpověděl jsem na nejdůležitější otázku koupit nebo nekoupit AirPods Pro?

projít na článek

Sladkovodní akvárium

Sladkovodní akvárium je umělý ekosystém, jehož biocenóza byla uměle dodána a sestavena člověkem. Nicméně v něm dochází ke koloběhu prvků i toku energie a lze jej využít k vysvětlení a praktické demonstraci různých jevů a procesů z oboru biologie, chemie i

projít na článek

Zánět oka u kočky

Některé kočky bývají poměrně náchylné na problémy s očima. U takovýchto koček se pak objevují záněty, slzení, hnisavý sekret, zarudlé oči, případně výhřev třetího víčka.

projít na článek