Nadvláda Wall Street nad problémovými evropskými bankami

Příjmy pěti největších amerických bank dosahovaly v prvním čtvrtletí letošního roku 62 % příjmů desítky nejvýznamnějších investičních bank na světě. Informovala o tom průmyslová analytická společnost CRISIL Coalition. Naproti tomu 7 zbývajících evropských bank představovalo jen 38 %. Již v roce 2014 byl tento poměr 56 % ku 44 %, jak ukázaly příslušné údaje, přičemž meziroční rozdíly se od roku 2012 každým rokem nadále zvětšují. Před rokem 2012 byly do žebříčku 12 nejvýznamnějších společností v rámci průzkumu zařazeny i některé jiné firmy. Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, Goldman Sachs, Morgan Stanley a JPMorgan profitovaly z živého obchodování s americkými akciemi, přičemž hodnota akcií v prvním čtvrtletí loňského roku vzrostla o 28 %. Tento obchodní boom, vyvolaný růstem amerických sazeb a globálním hospodářským růstem, který přiměl investory k úpravě portfolia, přivedl firmy, včetně společnosti Morgan Stanley, k rekordním ziskům za první čtvrtletí. Mezitím se bývalé těžké váhy mezi investičními bankami v Evropě snaží nalézt udržitelný a výnosný obchodní model a současně snižovat náklady způsobené chybami během a po finanční krizi z roku 2008. Deutsche Bank ustupuje od svých ambicí v maloobchodním bankovnictví a správě aktiv po celém světě poté, co několikaměsíční bouřlivé období vedlo k odchodu jejího generálního ředitele. Mezitím velké britské banky, včetně Barclays a Royal Bank of Scotland, právě ukončily zdlouhavé restrukturalizace a stále čelí soudním sporům v důsledku pochybení během krize. Ne všem obchodním společnostem se v prvním čtvrtletí vedlo dobře, uvedla agentura Coalition, přičemž produkty s pevným výnosem pokračují ve svém propadu. Výnosy z produktů úrokových sazeb, spojené se zeměmi skupiny G10, klesly na svou nejnižší úroveň za více než pět let. Slabé výsledky byly zaznamenány na všech hlavních trzích kromě japonského jenu. Článek Nadvláda Wall Street nad problémovými evropskými bankami se nejdříve objevil na Neurokyme.

projít na článek

PF 2016

Už pár let používám pro e-mailová péefka pečlivě vybranou fotku z "fotografií roku" právě uplynulého, zejména pak z kolekcí The Wall Street Journal. Letos jsem favorizované spojil do animovaného gifu.

projít na článek

Dark Street 120 WIDE Rev 4,0 - 120 x 60 x 178cm

Pěstební box Secret Jardin - Dark Street 120w (120x60x178 cm) rev. 4.0 Pěstební box Dark street je snadno složitelný i rozložitelný díky konstrukci z lehkých kovových trubek. Stěny, podlaha i strop jsou z hrubé neprodyšné textílie, která je z vnitřních s

projít na článek

Nejlepší street dance tanečníci budou tančit v Ostravě

Příznivci pouličního tance, hip hopu, street a urban kultury všeobecně se mají na pozoru. Už tuto sobotu 4. 10. 2014 se totiž v Ostravě koná mezinárodní setkání předních street dance tanečníků. Ti se proti sobě postaví v tzv. battlech, tedy tanečních soub

projít na článek

Dark Street II 600W

Tento základní set obsahuje tyto komponenty: 1x Dark Street II 120x120x180 1X Předřadník ELT Arce 600W 1x SuperPlant 600W HPS 1x Kompletní Hobby stínidlo set Pokud si nevíte rady nebo chcete s něčím poradit, napište nám!

projít na článek

Dark Street II 250W

Tento základní set obsahuje tyto komponenty: 1x Dark Street II 60x60x150 1x Předřadník ELT Arce 250W 1x Philips sont pia 250W 1x Kompletní Hobby stínidlo set Pokud si nevíte rady nebo chcete s něčím poradit, napište nám!

projít na článek