Nadýmání u miminek – náročný maraton

První měsíce miminka, by se daly pokládat za jedny z nejnáročnějších z pohledu dítěte a samozřejmě i rodičů. Mnohdy si dospělí sami nevědí poradit s tím, co trápí jejich miminko, prakticky celý den a současně i noc. A jsou z toho nejen vystresovaní, ale i unavení a zoufalí, protože je pro nich spokojenost jejich miminka – vždy na prvním místě. Nejhorší kapitolou, která se pokládá za nekončící maraton, je pocit nafouklého bříška. Ten bývá nelehké ztlumit nebo se mu zcela vyhnout, jsou však pomůcky (a s nimi i rady), díky kterým to můžete zvládnout na jedničku. • Hltání – Příliš rychlé polykání každého sousta neboli mléka, může vyvolat ve střevech malého miminka spoustu problémů. Nahromaděný vzduch si bude žádat jít ven a vaše děťátko je s ním nucené bojovat – ze všech sil. DOBRÁ RADA: Snažte se dítě kojit pravidelně a pozvolna, nedávejte mu mléko v případě, kdy už má nepřekonatelný hlad, zamezíte tak tomu, že bude sát příliš rychle. V případě kojeneckých lahví zvolte savičku, která disponuje vlastností kvalitního sání bez nadměrné tvorby vzduchových bublin. Na trhu jich je skutečně dostatek. • Masírování bříška – i když máte pocit, že vaše dítě na takzvané prdíky netrpí tolik, není na škodu mu bříško denně masírovat a pomoct tak plynům dostat se ven, místo toho, aby ho trápily. DOBRÁ RADA: Na masáž si vezměte speciální bylinný gel, který má hřejivý efekt a pomůže vám usnadnit masírování a pocit těžkého bříška. Využít můžete i speciální nahřívací polštářky, které dítěti přiložíte na bříško a nožičky zvednete mírně nahoru. • Speciální kapičky – takových seženete v lékárně rozhodně nespočet. Každé z nich jsou založené na technologií, která má zamezit nadýmání u miminek. Pohybují se v různých cenových kategoriích a s jejich výběrem vám nejlépe pomůže váš pediatr. Důležité je dávat si pozor na stravu Značně snížit pocit bolavého bříška u vašeho miminka, můžete i díky tomu, že si dáte pozor na váš stravovací režim. Potraviny, které denně konzumujte, nejsou vhodné pro malé děti a způsobují jim velké potíže při jejich trávení. To platí obzvláště v případě, že kojíte. Do mateřského mléka se dostane vše, co si v průběhu dne dopřejete vy, takže nesmíte zapomínat na to, že někdy vašemu dítěti více uškodí, než pomůžou. Článek Nadýmání u miminek – náročný maraton se nejdříve objevil na Wamba.

  • Web: Wamba
  • Aktualizace: 17.2.2024
projít na článek

Offroad maraton v Janovicích - jak jej viděli....

Předposlední závod letošní série závodů Offroad Maraton v Janovicích nad Úslavou je již minulostí. V některých kategoriích je dobojováno a v posledním závodě mistři již pojedou jen pro radost.

projít na článek

OffROAD Maraton se 15.10. nově pojede ve Vřesové

Místo předposledního závodu seriálu OffROAD Maraton se mění. Nepojede se v avizovaném Mikulově, ale ve Vřesové mezi Sokolovem a Karlovými Vary. Termín sobota 15. října i standardní harmonogram zůstávají. Motorky a čtyřkolky zde odjedou svoji letošní posle

projít na článek

MS v Adventure Race 2014 - Ekvádor - 1-2 den a noc

Pokud si myslíte, že uběhnout 42 km maraton nebo odjet 100 km MTB-maraton je výkon, tak při MS v Adventure Race absolvují závodníci takových maratonů více než deset a dokonce v nadmořské výšce blížící se 5000 m.n.m.

projít na článek

24hours OffROAD Maraton Dobřany

Osmnáctý ročník nejtěžšího závodu terénních aut ve střední Evropě 24hours OffROAD Maraton odstartuje tuto sobotu 20. června v pravé poledne na Šlovickém vrchu poblíž Dobřan. Nejlepší posádky offroadových speciálů se opět pustí do celodenního boje s nástra

projít na článek