Náhon vodní elektrárny

pevnostní makrovlákna Concrix ES bez přídavné ocelové výztuže, 4,5 kg/m3, Březiny, říčka Ploučnice, jaro 2019 Článek Náhon vodní elektrárny se nejdříve objevil na Capro ČB.

projít na článek

V egyptském chrámu Heshama Malika svodní turbínou

Dnes jsem dokončil úpravy fotografií určených pro další klientský kalendář. Nejdřív jsem si je ale musel nafotografovat. Po celý rok, když vyjde světlo a další potřebné okolnosti, sfotovýbavou navštěvuju malé vodní elektrárny středního a horního Pojizeří.

projít na článek

Druhy elektráren

Elektrárny získávají energii vázanou v nějakém přírodním zdroji. Nejčastěji je tato energie nejdříve přeměňována na energii mechanickou a poté až na energii elektrickou. Další elektrárny mohou pouze využívat fotovoltaického jevu anebo termoelektrického. E

projít na článek

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé Stráně

Největším zdrojem výroby elektrické energie v České republice jsou jaderné a tepelné elektrárny. Vodní elektrárny tvoří v naší zemi poměrně početný zdroj výroby elektřiny a zvláštní skupinou jsou přečerpávací vodní elektrárny, uváděné ve zkratce jako PVE.

projít na článek

Fotovoltaické elektrárny

Pokračujeme v naší zelené cestě. Dalším krokem k minimální stopě jsou populární fotovoltaické elektrárny. Nainstalovali jsme ja na střechy již třech našich poboček – v Chotěboři, Chrudimi a Českém Těšíně.

projít na článek

Vodní dům v Hulicích: hrátky s vodou venku i uvnitř

O Velikonocích bylo počasí na jedničku, a tak jsme se vypravili na naše již dlouho vyhlídnuté místo, Vodní dům v Hulicích. Až do Vodního domu vyrazíte na výlet, nezapomeňte si s sebou náhradní oblečení, pokud si rádi hrajete. Vodní dům je totiž místo, kde

projít na článek