Okouzlí vás nejen zdejší architektonické památky, ale především pohled na překrásné zlatavě písčité pláže, které se rozprostírají po celém pobřeží. Rovněž vás zaujme azurově modré moře s překrásnými útesy a s úchvatnou podmořskou faunou a flórou. Na co však nesmíme zapomenout je lahodné zdejší jídlo. Každý jistě slyšel o oblíbených španělských specialitách, kterými jsou například paella, gazpacho nebo tortilla. Jednou z nejnápaditějších a nejlepších kuchyní Španělska je však právě ta katalánská. Tato kuchyně je proslulá zejména díky super čerstvým potravinám, které jsou k přípravě jídel používány, ale také kvůli neobvyklým kombinacím těchto potravin. Hlavní surovinou používanou v katalánské kuchyni jsou bezesporu ryby a mořské plody. Rovněž se pro přípravu jídel nakupují ingredience z místních tržišť. Pro nás možná nepochopitelné, pro zdejší kuchyni naprosto normální věc – kombinace mořských plodů a masa (typické je například králičí maso s krevetami či masové koule se sépií). Rovněž se kombinuje králičí maso s hlemýždi nebo drůbež s ovocem. Tapas: snad každý si musí oblíbit lahodné tapas! Jedná se o typické jednohubky a chuťovky, které jsou typické pro celé Španělsko, dokonce také pro Latinskou Ameriku. Vybírat můžete z opravdu mnoha variant. Základní tapas obsahují ingredience, jako jsou kolečka kořeněné klobásky, krevety s česnekem, masové kuličky, kousky zralého sýra, smažené kalamáry… a mnoho dalšího. Jako předkrm zvolte salát nebo polévku. Saláty jsou samozřejmě pro zdejší oblast typické. Díky přísunu naprosto čerstvé zeleniny jsou jednoduše vynikající. Typickou surovinou používanou pro přípravu salátů jsou ryby a olivy. Samozřejmě nesmí chybět olivový olej. Velice oblíbený předkrm je tzv. torrada. Jedná se o opečený bílý chléb, který je potřený olivovým olejem s česnekem, na něj jsou poté naskládány plátky čerstvých rajčátek. Hlavní jídlo? Neuvěřitelné kombinace masa, mořských plodů a zeleniny… Nabídka hlavních jídel je samozřejmě obrovská. Velice typické jsou pokrmy s rýží. K rýži se nejčastěji připravují mořské plody, různé druhy masa a zeleniny. Dále jsou zde oblíbené pokrmy doplněné o sépií obarvené těstoviny. Typické jsou různé druhy omáček a dipů. K jejich přípravě se využívá především olivový olej a česnek. Přidáním různých potravin pak vzniknou různé variace těchto omáček. Pokud budete mít po hlavním chodu chuť na něco sladkého, zaručeně vyzkoušejte tzv. crema catalana. Jedná se o vaječný krém s křupavou karamelovou krustou na povrchu. Recept je velmi podobný klasickému francouzskému créme brülée. Na co však nesmíme zapomenout je zmrzlina. Ta je zde snad jako v každé zemi okolo středozemního moře naprosto vynikající. Článek Navštivte Katalánsko a ochutnejte místní speciality. Nebudete litovat! se nejdříve objevil na Svorea.
Poznejte Beskydy po bílé stopě. Horské hřebeny i rovinatá údolí nabízejí stovky kilometrů upravených i přírodních běžeckých tras. Pokochejte se malebnou krajinou a ochutnejte místní speciality. Objevte běžecké trasy v Beskydech pro děti, začátečníky i zku
Dvaadvacet je krásné číslo a my jsme ho právě, spolu se sluníčkem loňského léta, uzavřeli do našich lahví. Ochutnejte naše nová vína a stavte se u nás. Rádi Vás uvidíme. Příspěvek Ochutnejte naše dvaadvacítky pochází z Víno Vlnka – Rodinné vinařství
projít na článekMilovníci steaků, pozor! Přijďte na steakové hody a ochutnejte nejlepší steakové speciality v regionu. Těšíme se na vaši návštěvu! Pro rezervaci volejte: 775 560 474. Těšíme se na Vás!
projít na článekPokud pot ebujete naj t vysoce kvalitn l tkov ta ky na va e v frac12;robky nebo jako d rek k n kupu pro v e klienty, obra te se na n s. Jsme firma Color Factory a v tomto oboru se pohybujeme u frac34; velmi dlouho. D ky tomu jsme si z skali
Zajímá vás více nových informací? Navštivte nové stránky www.romanamatyasovagdv.cz Nový web The post Navštivte nové stránky appeared first on Romana Matyášová.
projít na článek