Nedokrvování končetin

Asi každý z nás zažil mravenčení končetin. Tento stav vzniká tím, že byl utlačen příslušný nerv a nervové vzruchy z mozku nemohly přicházet k cílovému orgánu, a tak byla přerušena jeho funkce. Poté, co se tlak na nerv uvolní, funkce se zase obnoví a vše se dostává do normálu. Horší situace nastává, když pocity brnění přicházejí často anebo neustupují. Pak je třeba pátrat po příčině, která vede k tomuto stavu. Může se jednat o nedokrvování končetin.

projít na článek

Bradavice u psa

Bradavice u psa, co to je? Papilomatóza je nepříliš časté virové onemocnění psů a koček. Projevuje se výskytem bradavic především v dutině ústní nebo v oblasti očí. Výskyt bradavic na hlavě nebo na spodních částech končetin je ojedinělý.

projít na článek

Brnění a mravenčení končetin

Mravenčení... jinak řečeno také parestezie, pocit brnění, poruchy čití... Jde o nedostatek hořčíku, nedokrvení končetiny, anebo o příznak některé třeba i vážnější nemoci způsobující poškození nervových zakončení? Co bývá nejčastější příčinou?

projít na článek

Oteklé kotníky

Trpíte často na oteklé kotníky a nohy? Jsou tyto potíže doprovázeny i dalšími příznaky? Věnujte svým nohám zvýšenou pozornost, protože mohou signalizovat vážný zdravotní problém. Zhoršování příznaků otoků končetin je charakteristické pro letní období.

projít na článek

Oteklé nohy

Letní období je typicky charakterizováno zhoršováním příznaků chronických žilních onemocnění končetin. Pocity těžkých nohou jsou stále silnější, únava, otok a bolestivost znepříjemňují denní aktivity. Úlevu přináší pouze vyložení si nohou, to si však lze

projít na článek

Forfemina - recenze

Forfemina je přípravek na odvodnění těla. Jedná se o doplněk stravy s bylinným a minerálním složením. Forfemina přirozeně napomáhá odstranit přebytečnou vodu z těla, což přispívá k udržení zdravé váhy, poskytuje optimální podmínky pro odstranění toxických

projít na článek