Nedostatek soli

Sůl, chemicky chlorid sodný, obsahuje řadu látek důležitých pro lidské tělo, ať už je to sodík, draslík nebo jód. Jako dochucovadlo se sůl používá již od starověku, její tradice v našem jídelníčku je tedy velice dlouhá. Pomáhá při tvorbě žaludečních šťáv, při svalových kontrakcích, přenosech nervových vzruchů, ale i udržování vody v těle. Solný roztok zbavuje tělo odpadních látek a zároveň mu dodává důležité minerály.

projít na článek

Jak doplnit železo

Železo v organismu je potřebné, ale ne všichni ho mají tolik, kolik potřebují. Jeho nedostatek může končit vážnými zdravotními komplikacemi. Nedostatek železa patří mezi nejvážnější nutriční deficit, který ve valné většině postihuje ženy. Železo je v nejv

projít na článek

Rady a tipy pro vaření těstovin

Rady a tipy pro vaření těstovin Uvedené rady jsou skvělé a mohou pomoci zajistit správnou chuť a konzistenci vašich těstovin. Správné množství soli: pravidlo 10-100-1000 je užitečné měřítko pro správné množství soli, ale můžete také vyzkoušet ochutnat vo

projít na článek

RECEPT KŘUPAVÉ VAFLE

Ať už si tyto křupavé vafle připravíte ke snídani, nebo jako dezert, určitě z nich budete nadšení. Já si k nim nejradši dávám řecký jogurt nebo tvaroh, abych doplnila bílkoviny, a vše doplním Yuzu a čerstvým ovocem. Na vafle: 210 g polohrubé m

projít na článek

Přehled zdravého stravování

Zdravé stravování by vás mělo přimět naučit se novým způsobům, jak přistupovat k výběru jídla – přidávat více čerstvého ovoce, zeleniny a celozrnné stravy. Zároveň vás naučí odmítat potraviny s vysokým obsahem tuku, soli a cukru. Zdravé stravování zahrnuj

projít na článek

Zubní sklovina

Zubní sklovina je tvrdá vnější vrstva korunky zubů, která kryje a chrání níže umístěné části zubu. Je asi z 98 % tvořená z anorganických solí, zejména z fosforečnanu vápenatého, a jen z 2 % z organických látek, což jsou amelogeniny a enameliny, a vody. Zu

projít na článek