Škvarková pomazánka je hned hotová a je to opravdová delikatesa. Jak se připravuje a co je na tuto českou klasiku potřeba? Tak to se dozvíte níže v textu, kde naleznete různé modifikace receptu a seznam ingrediencí, a je jen na vás, kterou škvarkovou pomazánku si vyberete.
Škvarky jsou zbytek tkáně, která zbude po vyškvaření tuku z tukové vrstvy zabitého zvířete. V Česku i dalších zemích jsou nejčastěji získávány při škvaření vepřového sádla. Příprava škvarků může probíhat tak, že se sádlo s kousky masa nakrájí na kostičky,
projít na článekDip / pomazánka se skvěle hodí ke grilované zelenině, krevetám nebo rybám. Jako pomazánka je vhodná na pšeničné suchary.
projít na článekDrožďová pomazánka, kterou můžete znát také pod názvem kvasnicová pomazánka, je blahodárný pokrm vhodný k snídani, svačině nebo přesnídávce pro děti i dospělé.
projít na článekJedná se o pomazánku připravenou z avokáda, která je doplněna o další ingredience. Tato pomazánka je vhodná i pro vegetariány a má velkou nutriční hodnotu.
projít na článekBrynzová pomazánka se vyrábí z brynzy, což je tvarohovitý uzrálý ovčí sýr. Je vhodná pro vegetariány i pro diabetiky.
projít na článek