Nejoblíbenější plemeno: Maltézský psík

Tento malý bílý psík se vám může poplést s jeho „příbuzným“ bišonkem. Oba jsou bílí, roztomilí a veselí. Jenže Maltézský psík má hladkou rovnou srst, která se nestříhá. To je asi nejzásadnější rozdíl. Vzhled V kohoutku pes měří 21–25 cm, fenka je přirozeně o pár centimetru menší. Váží zhruba 3-4 kg. Srst má bílou nebo slonovinovou barvu, [] The post Nejoblíbenější plemeno: Maltézský psík first appeared on Sportovní kynologie - magazín o psech.

projít na článek

Nejoblíbenější plemeno: Německý ovčák

Vůbec nejoblíbenější plemeno nejen v České republice je Německý ovčák, často zvaný domácky vlčák. Své popularitě může vděčit populárnímu hrdinovi z rakouského seriálu Komisař Rex (ano, proto se možná tolik ovčáků jmenuje Rex). Mnohé odborné knihy o psech

projít na článek

Nejoblíbenější plemeno: Čivava

Nejmenší plemeno psů na světě se těší, spolu s druhým drobkem Jorkšírem, velké oblibě převážně u žen. Čivavy dokonale znají prostředí kabelek svých paniček. Jednu dobu bylo toto bylo toto zvíře velmi populární. Je to skutečně jen uštěkaný věrný společník

projít na článek

Nejoblíbenější plemeno: Zlatý retrívr

K obrázku spokojené rodiny hrající si venku na upravené zahradě vždy patří veselý pes. A většinou je to zlatý retrívr. Dobrácký pes s hlubokým pohledem a velkým srdcem. Vypadá jako velký plyšák. Proto si ho zamiluje každý a právem patří mezi nejoblíbenějš

projít na článek

Nejoblíbenější plemeno: Jezevčík

Když se řekne jezevčík, každý si představí malého veselého psa s nepřiměřeně dlouhým tělem. Většinou ho vidíme ve společnosti myslivců (ano, známe Broka z filmu Pod Jezevčí skálou). Říká se o něm, že je zbytečně uštěkaný a agresivní, možná že si tím kompe

projít na článek

Nejoblíbenější plemeno: Jorkšírský teriér

Může se psát také Yorkšírský teriér, zvaný také jen jako jorkšír. Je to drobný pejsek, který často vykukuje z luxusních kabelek svých paniček. A mívá sponkou sepnuté chlupy nad očičkama. Opravdu jej lze brát jako módní doplněk na mazlení nebo malého vztek

projít na článek