Nekrolog - Zemřel spisovatel Jiří Stránský

Ve věku 87 let zemřel ve středu 29. května 2019 spisovatel, scénárista a politický vězeň Jiří Stránský. U širší veřejnosti ho proslavil zejména televizní seriál Zdivočelá země, na němž se podílel.

projít na článek

Nekrolog - Zemřel spisovatel Petr Šabach. Slavnému autorovi bylo pouhých 66 let

V sobotu 16. září 2017 zemřel spisovatel Petr Šabach, jehož příběhy se z hospodských vyprávění dostaly na stránky knih a plátna kin. Pro svoje známé a spolupracovníky byl hlavně dobrým kamarádem, ale stejně jako pro čtenáře a filmové diváky také nezapomen

projít na článek

Nekrolog - Zemřel Lawrence Ferlinghetti

Ve věku 101 let zemřel básník, nakladatel, malíř a politický aktivista Lawrence Ferlinghetti (* 24. března 1919). V úterý 23. února 2021 o tom s odvoláním na umělcova syna Lorenza informoval deník The Washington Post.

projít na článek

Nekrolog - Zemřel loutkář Jiří Davídek

Jméno Jiřího Davídka (* 7. ledna 1936; + 26. ledna 2018) je neodmyslitelně spjato s érou Ústředního loutkového divadla v Praze, jehož podobu a styl po leta spoluvytvářel. Byl jedním z nejvěrnějších žáků vynikajících loutkářů Jana Malíka a Erika Kolára.

projít na článek

Nekrolog - Zemřel autor legendárního časopisu Čtyřlístek. Janu Endrýsovi bylo 73 let

Ve věku 73 let zemřel dlouholetý šéfredaktor kultovního časopisu Čtyřlístek Jan Endrýs. Na tvorbě příběhů Fifinky, Bobíka, Myšpulína a Pindi se podílel už v sedmdesátých letech. Smutnou zprávu oznámila redakce na facebooku.

projít na článek

Nekrolog - Zemřel Pavel Chrastina z Olympicu, s Petrem Jandou složili Želvu či Dej mi víc své lásky

Spoluzakladatel skupiny Olympic Pavel Chrastina zemřel ve věku 81 let. Informoval o tom server iDnes a zprávu později potvrdil agentuře ČTK frontman skupiny Petr Janda.

projít na článek