Německy o matematice? Žádný problém!

„Matika je stres.“ – „Ale matika je důležitá v našem životě.“ – „Nepotřebujeme tolik hodin matiky, protože už není povinná u maturity.“ – „Ale někteří studenti chtějí skládat maturitní zkoušku z matiky.“ Takové a mnohé jiné argumenty jsme mohli zaslechnout (samozřejmě v němčině) ve dvou paralelně vedených debatách našich mladých germanistů, které se konaly 11. března v rámci projektu Jugend debattiert in Mittel-, Ost- und Südosteuropa. Tentokrát na palčivé téma: Měl by být počet hodin matematiky na našem gymnáziu snížen?

projít na článek

Jako špioni na misi?

V předvánoční čas se na našem gymnáziu obvykle konají nejrůznější mimoškolní akce. V prosinci 2016 se německy hovořícím maturantům naskytla výjimečná možnost navštívit Centrum sdílených služeb firmy Siemens v Ostravě. Firma nabízí uplatnění především něme

projít na článek

Co je konstanta?

Konstanta je pevně dané číslo, které však ani nemusíme znát – každopádně oněm víme, že se nijak nemění. Konstanta je opakem proměnné, která může nabývat různých hodnot. Jaký mají konstanty význam? Konstanty běžně používáme v matematice ave fyzice – konsta

projít na článek

Problem with firmware upgrade in LTE modul on MIKROTIK WAP

Problem description: Problem with firmware upgrade in LTE modul on MIKROTIK WAP  I have problem with firmware upgrade in LTE modem on my Mikrotik. After update Router OS from 6.X version to RouterOS ver 7. I have problem to process LTE firmware upgrade.

projít na článek

Nejvtipnější německý text? Letos z JGPT!

Na podzim proběhl už 5. ročník Opavské soutěže vtipné němčiny. Úkolem bylo, co možná nejnápaditěji, okomentovat kreslené vtipy – samozřejmě v němčině. Jak to dopadlo?

projít na článek

NĚMECKÝ JAZYK PRO DĚTI (6 - 10 let) - ZAČÁTEČNÍCI - STŘEDA: 17.15 - 18.15

kurz pro děti s kvalifikovaným českým lektorem a rodilým mluvčím z Německa (Patrick) více info ZDE přihlašte své dítě ZDE, nevyhovuje-li Vám den/čas, kontaktujte nás!

projít na článek