Německý ovčák - mrzačení plemene

Když mi naše dopisovatelka Romana poslala video, nedá mi to a opět se vrátím k dělení německého ovčáka na Working dog - show dog. Chci vám ukázat, kam až je člověk ochoten dojít, když přírodě fušuje do řemesla. Odneslo to už plno plemen, kdy člověk zasáhl a vyšlechtil psa, který je vlastně mrzák.

projít na článek

Pes s očima duchů Australský ovčák

První vrch narozený v České republice byl oproti cizině až roku 2002. Ale za tu krátkou dobu, co se u nás chovají, se stali Australští ovčáci velmi oblíbení. Australský ovčák je pes s velmi citlivou povahou a na to je důležité myslet při jeho výcviku. Maj

projít na článek

Létající Čestmír

Dnes to vezmu za paničku já, německý ovčák Morgan, protože chci vyprávět o jednom svém kámoši, který to v životě neměl lehké.

projít na článek

Německý ovčák 1975-89

Ze starých časopisů Pes přítel člověka z let 1975-1989 jsme vybrali fotografie německých ovčáků.

projít na článek

Naše krmeníčko

V jarní soutěži o krmiva od firmy Salač jste se mmohli seznámit se smečkou dvou J. rasllíků a jedné dámy R.I.P. původem mix německý ovčák a dobrman. Vzpomínáme na Berunku spolu s mjitelkou p. Janou Vodrhánkovou.

projít na článek

Shetlandský ovčák

Rasa vyšlechtěná na Schetlandských ostrovech vypadající jako malá kolie. Na ostrovech najdeme malé ovce a Shetlandské poníky. Jejichž ovčáckým psem byla právě Scheltie. Předpokládá se, že toto plemeno vzniklo zkřížením dlouhosrstých kolií s domácími psy.

projít na článek