Nemoci u srnek

Se srnou se člověk v přírodě může setkat celkem často, přestože je to plaché zvíře. Obvykle ji je možné pozorovat u lesů a na loukách, není ale výjimkou, že se může zatoulat i do města (hlavně v noci). Nepříjemné setkání také může čekat řidiče, kterému může toto zvířátko skočit před auto, přestože srnec patří k menším druhům sudokopytníku z čeledi jelenovitých, i tak může nadělat na autě pořádnou paseku.

projít na článek

Zakrslý králík - nemoci

Zakrslí králíci bývají na nemoci náchylnější. Řada nemocí je pro ně bohužel smrtelná.

projít na článek

Příznaky nemoci lupus

Lupus znamená latinsky vlk, kromě toho může označovat i souhvězdí Vlka. V našem případě jde o kožní nemoci, dříve vzájemně nerozlišované. Důvod pojmenování je nejasný, buď upomíná na agresivitu nemoci, před kterou člověk neuteče, nebo vychází z tvaru syme

projít na článek

Nemoci u čivavy

Toto jedno z nejmenších chovaných plemen u nás je náchylné na mnoho nemocí, které mohou být genetického, virového, bakteriálního nebo jiného původu.

projít na článek

Psí nemoci

Nemoc je zevní výraz procesů nebo stavů, které se odchylují ve větší nebo menší míře od normální funkce nebo normálního stavu zdravého organismu. Nemoci mohou být způsobeny zevními či vnitřními činiteli a mají charakter infekční nebo neinfekční. Některé n

projít na článek

Vyšetření tlustého střeva na gastroenterologii

Gastroenterologie je obor, který se zabývá diagnostikou a léčbou zažívacího ústrojí. Týká se to nemocí zažívacího traktu, nemocí jater a slinivky břišní. Jedná se o široký medicínský obor, který je tradičně jedním z oborů interny.

projít na článek