Není tak těžké zabavit ty nejmenší

Ne každé dítě vydrží při jedné hře dlouhou dobu, nechají se snadno rozptýlit děním a věcmi kolem sebe, spousta toho je pro ně nová, nepoznaná a cizí. Ale existuje pár dobrých a zaručených triků, jak je zabavit na delší dobu. Myslet musíme na to, že jsou to malí neposedové a nezbedové, kteří teprve poznávají svět okolo sebe, a dá se říci, že ve velmi krátké době musí nasbírat spoustu vědomostí a znalostí o všem, co se kolem nich děje. 1. To, co dělají, je musí bavit, nesmí to být nutnost, nesmí to být nařízené a už vůbec ne pod hrozbou nějakého trestu či jiné sankce. Udržet pozornost nebývá někdy zrovna nejjednodušší, sami na sobě můžete vyzkoušet, že i vy sami, jako dospěláci, se delší dobu soustředit nedokážete. U dětí to chce větší trpělivost. Nikdy dítě do ničeho nenuťte, v žádném případě ne násilím, tím ho jenom odradíte, a to, co mohlo být zábavou, se stane nutným zlem. 2. Hra je i poznávání, dají se tak učit barvy, tvary předmětů, velikost, jednoduché počty, poznávat rostliny a zvířata. 3. Čím více dětí, tím větší zábava, to je pochopitelné, jen stěží najdete dítě, které by vyhledávalo samotu. Ve skupině se také snáze naučí zdravé soutěživosti a dravosti, navíc čas ubíhá naprosto jinak a jeden druhého podněcují k dalším aktivitám. 4. Za chyby netrestat. Nikdo není dokonalý a neomylný, u těch nejmenších bychom toto měli maximálně tolerovat, pokud dojde k nezmaru, společně se tomu můžete zasmát, dítě nenápadně a vtipně opravit, tím si bude i lépe pamatovat, prostě vše v duchu zábavy. 5. Připravte zábavné odpoledne nebo celý víkend orientovaný třeba na piráty nebo cestovatele, např. hledání pokladu může být zábava pro celou rodinu a můžete ji naplánovat spolu s přáteli, kteří mají děti v podobném věku, i když v tomto případě na věku až tak úplně záležet nebude a do hry se s vervou zapojí i nejeden dospělý. Článek Není tak těžké zabavit ty nejmenší se nejdříve objevil na Lukromtel.

projít na článek

Nová lehká odrážedla

Připravili jsme pro ty nejmenší ridery parádní lehké odrážedlo MAXÍK a BIBI, na které si i ty nejmenší užijou jízdu kdekoliv!

projít na článek

Naši nejmenší sokolíci zacvičili v Olympii

V rámci doprovodného programu soutěže Olympijského šplhu v modřické Olympii 8.5.2013 vystoupili i nejmenší cvičenci ze Sokola Židlochovice.

projít na článek

Zábava pro všechny

Oslavy jsou pro lidi někdy velkým strašákem proto, že někteří moc neví, jak ostatní zabavit a jak se postarat o to, aby to všechny bavilo. Je třeba ale na začátek říct, že nejde moc lidi bavit, protože se vždycky najde někdo, koho to bavit nebude. Nemůžet

projít na článek

Testovali jsme nejmenší elektrokolo EVBIKE

Nejmenší elektrokolo v České republice je osazené 250W středovým pohonem EVBIKE, 13Ah baterií v brašně a malým LED displejem s USB výstupem.

projít na článek

Inteligentní modelíny

Najít zábavu pro dnešní děti vychovávané moderní dobou je těžké. Když, je léto děti nalákáte ven alespoň na koupaliště nebo dětské hřiště. Ovšem v zimě se ven nikomu moc nechce, a když už tak opravdu na chvíli. Doma se dá ale také dobře zabavit a může se

projít na článek