Neokázalá, ale důstojná. Slapy budou mít novou budovu radnice

Architektonická soutěž na novou budovu obecního úřadu ve středočeských Slapech zná svého vítěze. Komise vybrala návrh studia Karel Filsak architekti, a to pro jeho „lapidární a přitom důmyslně řešené dispozice, adekvátní měřítko a výraz odpovídající obci Slapy“. Neokázalá a přesto důstojná budova působí přirozeně, nenuceně roste a zapadá do kontextu místa.

projít na článek

Nájem bytu se stává novou normou. Tématu se budou věnovat Dny nájemního bydlení

Podle odborníků se musíme smířit s tím, že možnost vlastního bydlení se bude čím dál více Čechům vzdalovat a nájemní bydlení se stane novou normou, tak jak už to funguje například v jiných západních zemích. Tématu budou věnovány Dny nájemního bydlení, kte

projít na článek

Festival fotografie přírody

Novoměstská radnice v Praze na Karlově náměstí je plná úžasných fotografií do 31.10. 2010

projít na článek

Krize v ČR má novou pohovku

Magazín Krize v ČR si na začátku nového roku 2011 dopřál novou koženou sedací soupravu. Jak se to všechno seběhlo se můžete dočíst v článku Redakce Krize v ČR má novou sedací soupravu.

projít na článek

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) spustila novou databázi chemických látek

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) spustila novou databázi chemických látek ECHA CHEM. ECHA CHEM je nové řešení pro zveřejňování informací o chemických látkách. První verze, která je nyní k dispozici, obsahuje informace ze všech registrací REACH

projít na článek

Nová zásilka Pedersoli

V polovině února čekáme další novou zásilku od Pedersoli. V zásilce budou nábojové jednoranné pušky Sharps i Rolling Block, brokovnice Wyatt Earp a spousty dalšího, jako vždy :-)

projít na článek