Nepropásněte je, již příští sobotu budou padat Perseidy

Perseidy jsou lidově nazývány „Slzy svatého Vavřince“ a kdo je chce vidět, neměl by zůstat na pláži, ale vyrazit do vnitrozemí ostrova Gran Canaria. Zvláště pak na jeho severu budou mít pozorovatelé k dispozici doslova hody, protože slzy vstupují do zemské atmosféry od severu. 

projít na článek

Příští večer na Kaštanu ve středu 18.11.

Příští večer Osamělých písničkářů v pražském klubu Kaštan se koná ve středu 18. listopadu. Hrát budou: Petr Nikl, Michal Bystrov, Jiř í Smrž, Bonus. Začínáme jako vždy ve 20:00. Více informací o jednotlivých účinkujících a také možnost rezervace vstupenek

projít na článek

Dnes budou padat kvadrantidy, na kanárských ostrovech má být výborná viditelnost

Již za pár hodin bude na obloze vrcholit  meteorický roj Kvadrantidy, jehož radiant (směr, odkud meteory na obloze vlivem perspektivy vylétají) leží v dnes již neexistujícím souhvězdí Zedního Kvadrantu.

projít na článek

Již dnes v noci budou padat geminidy, sledujte je živě

Již dnes, tedy, v noci z 13. na 14. prosince 2016, nastane maximum aktivity meteorického roje Geminidy. Pozorování sice bude rušit Měsíc v úplňku, ale očekávaný čas maxima činnosti roje je téměř ideální pro sledování úkazu.

projít na článek

Spojení, které tu ještě nebylo! Čechomor a Lucie Bílá oznámili společné letní turné

Letní Kooperativa Tour 2023 slibuje velice zajímavé propojení. Zlatá slavice Lucie Bílá spojí své síly se skupinou Čechomor. Nápad vznikl díky náhodnému setkání na benzínové pumpě před dvanácti lety a příští rok příští rok ho fanoušci budou mít konečně mo

projít na článek

Děkuji moc za vaši podporu

Děkuji moc za vaši podporu v prvním kole senátních voleb. Velmi si toho vážím. Doufám, že mi zachováte přízeň také v druhém kole příští pátek a sobotu 12. a 13. října. Má to smysl.

projít na článek