NEVADÍ MI, ŽE SES POHÁDAL

Ne, opravdu mi nevadí, že ses pohádal se sestrou. Chápu to. Myslím si, že rozepře patří ke vztahům, že to je normální, dostat se do sporu. Myslím si, že je dobře, že se tomu nevyhýbáš, že do konfliktu jdeš. Víš, poslouchal jsem vaši hádku pozorně a napadlo mě, že by se daly říkat i jiné věty, než jsem slyšel. Přece i v hádce se můžeš k tomu druhému chovat tak, že ho respektuješ a dáváš mu šanci. Dokonce i když jsi rozčilený. Hádka nemusí být krutý boj, porovnání sil, může to být takové oboustranné nasměřovávání. Místo věty „Ty jsi blbá.“ můžeš říct „Fakt mě to štve.“ Nebo „Jsem úplně vytočený.“ Nebo „Už nevím kudy kam.“ Nebo cokoliv pravdivého o sobě. Říkej svůj pohled, popisuj svoji myšlenku, vyjadřuj svůj pocit. Neútoč. V dobré hádce si lidé lépe osvětlí názory, zpozorní k sobě navzájem, třeba se něco nového dozví, dávají si vzájemnou šanci se trošilinku změnit. Ve špatné hádce se navzájem obviňují, ponižují, zraňují. Ze špatné hádky vyjdou hrozně rozčilení a vůbec nezměnění. Buď fér, i když se cítíš v úzkých. Máš chuť to zkusit? Máš mou plnou podporu. Budu vás poslouchat. Dej jí šanci. Vyslechni ji. Řekni jí, co potřebuješ. Věřím, že tě bude poslouchat mnohem raději, než když jí budeš nadávat. The post NEVADÍ MI, ŽE SES POHÁDAL first appeared on pislik.cz.

projít na článek

Nejedete na Motosalon 2020?

Nevadí, my také ne Proto Vám dáváme dopravu zdarma na veškeré zboží až do 17. 3. 2020. Aby jste si v pohodě nakoupili z domu. The post Nejedete na Motosalon 2020? appeared first on Autosol CZ.

projít na článek

Slzy vs mořská voda: Proč jedno štípe a druhé ne?

Zajímalo vás někdy, při relaxaci v mořské vodě, proč přestože jak mořská voda, tak i slzy jsou slané, nám slzy v očích nevadí, zatímco mořská voda nás v očích štípe? Odkud se bere tento rozdíl?

projít na článek

Online cvičení

Jestliže chcete konečně shodit nebo nabrat vaše vytoužené svaly, pak je možné toho jednoduše docílit a to ještě z pohodlí vašeho domova. Je to navíc mnohem levnější varianta, než kdybyste museli chodit do posilovny. Podle trenérů je domácí cvičení navíc s

projít na článek

Zásadní rozhodnutí při nákupu vozu. Automatická nebo manuální převodovka?

Při výběru nového auta se můžete rozhodnout mezi manuální a automatickou převodovkou. Manuální převodovka je obecně levnější a může vám pomoci ušetřit na palivu, ale vyžaduje větší pozornost při řazení a může být náročnější pro řidiče s méně zkušenostmi.

projít na článek

Ptáci klovou do fasády: jak na prevenci a opravu škod

Ptáci snažící se vyklovat díry ve fasádě a zahnízdit představují problém, který je třeba při zateplování a údržbě budov efektivně vyřešit. Existuje celá řada teorií vysvětlujících tento jev, avšak žádná z nich není seriózně podložena. Jaký izolant nemají

projít na článek