Nezaplacená pokuta často vede k exekuci

Jeli jste v MHD bez platné jízdenky a objevil Vás revizor? Zaplatili jste pokutu? Potom je vše v pořádku. Pokud jste pokutu nezaplatili na místě nebo dodatečně, potom „máte zaděláno“ na opravdu nepříjemný malér. Vaše dlužná částka se může vyšplhat až na desetitisíce korun.

projít na článek

Obrana proti neoprávněné exekuci

V našem státě je již 3 500 000 exekucí a ročně jich 800 000 až 900 000 přibývá. Velice mnoho je nařizováno dle pochybných indicií, tedy často s pochybnou či spornou jistinou, na kterou se ještě přibalí odměny pro exekutory. Ti mají zisk ročně téměř 20 mil

projít na článek

Počet exekucí v pololetí roku 2013 klesl o třetinu

Exekutorská komora uvedla informaci, že exekucí v České republice výrazně ubývá. Oproti loňskému roku v porovnání s prvním pololetím je pokles o více než 30 procent. Je sice pravdou, z kraje loňského roku výrazně stoupl počet exekucí ještě před snížením a

projít na článek

Provozovatelé podvodných předváděcích akcí často končí v exekuci

Díky centrální evidenci předváděcích akcí zjistila exekutorská komora, že v exekuci končí často provozovatelé podvodných předváděcích akcí. Při zjišťování se exekutorská komora zaměřila především na subjekty, kterým Česká obchodní inspekce udělila pokutu.

projít na článek

Počet exekucí v Čechách klesá

Ke snížení počtu exekucí přispívá nejen osvěta, ale především novela exekučního zákona a občanského soudního řádu.

projít na článek

Sehnat práci s exekucí může být problém

Mnoho zaměstnavatelů, kteří se před nástupem nového pracovníka dozví, že ten má exekuci na plat, tak jej ani nezaměstnají. Je pro ně prý „příliš drahý“.

projít na článek