Nezapomnělo se na služby opravářů?

Dnes nás výrobci spíše nutí kupovat si věci nové. Určitě už jste se setkali s tím, že i samotný opravář vám řekl, že nemá cenu danou věc opravovat, protože vás to přijde dráž než koupit si rovnou výrobek nový. Často opravny nemohou ani sehnat potřebné náhradní díly. Opravy smí provádět jen schválený podnik, což je uvedeno už v informacích u daného výrobku, a tak ani nemá cenu kontaktovat nezávislého opraváře. Zatímco dříve jsme téměř všechno, co se nám porouchalo, svěřovali šikovným opravářům, dnes se tím ani neobtěžujeme a necháme se zlákat něčím novým, ale jen zdánlivě lepším.   Plánovaná životnost výrobků Také se vám často stává, že vám zakoupené výrobky přestanou sloužit těsně před tím, než skončí jejich záruka? Spíše než o náhodu se spekuluje o tom, že by mohlo jít o výrobní politiku, která nastavuje životnost spotřebního zboží plánovitě. Postarají se o to některé málo kvalitní součástky, které mají nastavenou životnost pouze na určitou dobu. Ekonomická ztráta je pro výrobce totiž tím větší, čím déle věci fungují. A tak elektrické zboží, kuchyňské spotřebiče, ale třeba i žárovky odchází daleko dříve, než by bylo nutné. Koho zajímá, že se plýtvá penězi spotřebitelů a zvyšuje se množství odpadu?   Opravené může mít svoji cenu Přes to všechno se zdá, že služby opravářů budou stále třeba, dokonce je naznačován i mírný trend k jejich novému rozkvětu. Zasazovat se o to začíná Evropský parlament, který chce podporovat kvalitní a opravitelné výrobky a odhalovat prvky, zkracující jejich životnost. Také průzkumy zjistily, že osm z deseti lidí by dalo přednost opravě, kdyby se vyplatila. Repasované věci zákazníci vyžadují, neboť už přišli na to, že opravená věc vydrží i víc než původní, když laciný materiál je nahrazen kvalitním nebo se také často nechtějí vzdát původního výrobku. Článek Nezapomnělo se na služby opravářů? se nejdříve objevil na Cewood.

  • Web: Cewood
  • Aktualizace: 8.7.2024
projít na článek

10. ročník Krušnomana odstartuje ČP na dlouhých tratích!

V sobotu 10. května startuje oblíbená série FORD CZECHMAN TOUR Českého poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu a první závodem je tradiční Krušnoman v Klínech. Jubilejní 10. ročník bude rekordním, už nyní je ve startovní listině hlavního závodu 135 jmen. H

projít na článek

Pozor! Je tu "Divoká karta Zlatého volantu".

Přestože od spuštění hlasování veřejnosti do motoristické ankety Zlatý volant uplynuly teprve tři týdny, počet udělených hlasů je již nyní několikanásobně vyšší než v celém předchozím ročníku. Pořadatel ankety se proto rozhodl dát veřejnosti do ruky tzv.

projít na článek

PLS-S služby

31. 5. 2023 jsme se stali prvním českým Cisco partnerem, který se kvalifikoval pro poskytování nových PLS-S služeb, v rámci kterých můžeme poskytovat stejnou úroveň podpory, jako Cisco v rámci služby Solution Support. https://www.cisco.com/c/dam/m/en_us/s

projít na článek

Změna cen za služby od 1.10.2021

Vzhledem k nárůstu cen jsme i my, bohužel, nuceni zdažit naše služby s platností od 1.10.2021. Viz.ceník služeb

projít na článek

Online OCR služby

Potřebujete převést obrazový sken dokumentu do textové podoby a nemáte k dispozici potřebný OCR software? Řešením je využití bezplatné online OCR služby.

projít na článek