Nitroděložní hormonální systémy

Nitroděložní hormonální systémy jsou nitroděložní tělíska ve tvaru písmene T, jejichž vertikální část je tvořena válečkem uvolňujícím denně pravidelné malé množství hormonu. Tento hormon působí pouze ve svém bezprostředním okolí, tedy především na děložní sliznici. Do krevního oběhu se vstřebává jen zcela minimálně – odpadá riziko nežádoucích účinků systémové hormonální antikoncepce či substiční terapie. V současné době můžeme nabídnout systémy funkční tři nebo pět let Nitroděložní hormonální systémy se používají nejen jako kontracepční prostředky (k zabránění otěhotnění), ale s výhodou i k řešení potíží v období klimakteria, při nadměrném menstruačním krvácení a k ochraně endometria před hyperplazií (nadměrné zesílení sliznice dělohy) během substituční léčby přípravky obsahujícími estrogeny. Tělíska se zavádějí ambulantně pomocí speciálně navrženého zavaděče, zavedení tělíska jesnadné . Odstranění je stejně tak snadné pomocí tenkých vláken, připevněných k tělísku. Po odstranění dochází u žen ve fertilním období krychlému návratu plodnosti. V prvních měsících po zavedení se někdy vyskytuje nepravidelné slabé špinění v průběhu cyklu. Toto špinění většinou spontánně ustupuje a většina uživatelek nakonec nemá žádnou nebo jen velmi slabou menstruaci. Díky pravidelnému uvolňování hormonu jsou odstraněny hlavní nedostatky obyčejných tělísek používaných v minulosti, tedy zesílení menstruace a riziko zánětu vnitřního genitálu a bolesti při menstruaci, byla li před tím přítomna. The post Nitroděložní hormonální systémy appeared first on Gynekologická ambulance Jablunkov s.r.o. - Bojko.cz.

projít na článek

Hormonální jóga a přírodní kosmetika. S Annou Zoe Šebestovou

Hormonální jóga a přírodní kosmetika Jak spolu souvisí tyto dva „obory“ na první pohled vzdálené? Ač jsem tuto souvislost vnímala už déle, úplně jasně mi to došlo až na první hodině na kurzu u Hanky Suberové. Několikrát mi probleskla hlavou myšlenka, že m

projít na článek

Inteligentní systémy monitorování a řízení dopravy - GEMOS DOPRAVNÍ SYSTÉMY a.s.

Dopravně bezpečnostní systémy pro obce a města. Nejefektivnější řešení problémů se zvýšeným transitem a dopravními nehodami.

projít na článek

Genetické prediktivní testy

I. test TromboGen® je určen pro ženy plánující těhotenství a před nasazením hormonální antikoncepce nebo hormonální substituční terapie Detekuje Vaše genetické predispozice ke vzniku arteriální i venózní trombózy, tzv. trombofilní stavy. Tyto stavy mohou

projít na článek

Modulární a zakázkové upínací systémy

Společnost Renishaw nabízí řadu modulárních i zakázkových upínacích stavebnic a softwaru pro použití se souřadnicovými měřicími stroji (CMM), kontrolními systémy Equator™a optickými měřicími systémy.

projít na článek

MJ 1000 micro pumpa pro hydro systémy

SLEVA 33%, poslední kus! Oběhové čerpadlo Maxi-jet pro ATAMI wilmu, amazon, NFT, larger Multi Ducts, EbbFlow systémy a propagátory, řízkovnice a jiná hydroponická, aeroponí a aqua systémy. výtlak: až 2m, maximální výkon 950l/h.

projít na článek