Nízkokalorické potraviny

Za dietní a zdraví prospěšnou potravinu lze vydávat téměř cokoli – když se dělá marketing, sledují se jisté paralelní cíle (prodejnost, objem prodeje, atd.). Je však pravdou, že málo co nám naruší náš záměr snížit příjem kalorií fatálněji než množství. Cukr například povzbudí metabolismus – a některé světové kuchyně jej z tohoto důvodu zařazují na začátek jídla (resp. sladkou pochoutku). Nesmíme však sníst hned kilo sladkostí.

projít na článek

Potraviny, které snižují chuť k jídlu

Potraviny, které potlačují chuť k jídlu, mohou být dobrým pomocníkem při hubnutí. Pokud se jedná právě o hubnutí, tak všichni již víme, že jsou potraviny, kterým bychom se měli vyhnout. Zejména se jedná o potraviny, které mají vysoký obsahu tuku, nebo jso

projít na článek

Potraviny proti stárnutí

V boji proti stárnutí nám mohou pomoci nejen kvalitní doplňky stravy, ale také potraviny. Látky, které tyto potraviny obsahují, významně snižují výskyt stárnoucího procesu nazývaném oxidativní stres. Laicky řečeno, tyto potraviny chrání náš organismus pře

projít na článek

Močopudné potraviny

Některé běžně konzumované potraviny způsobují odvodnění organismu. Odvodnění organismu je žádoucí při určitých chorobách, a to zejména při zánětlivých onemocněních močových cest či ledvin nebo při vysokém krevním tlaku, při této chorobě ovšem lékaři důvod

projít na článek

Potraviny na detoxikaci jater

Moderní společnost vytvořila smutný stav pro játra. Kdykoliv se přejídáme nebo jíme zpracované či smažené potraviny. A také jsme často vystavováni látkám, které znečišťují životní prostředí. Díky těmto vlivům je vyvolán stres a játra jsou přepracované a p

projít na článek

Jablečný ocet na otoky

Jablečný ocet se obvykle používá při přípravě studené kuchyně, nejčastěji jako vynikající ingredience nízkokalorické zálivky. Ale má i jiné využití, neboť pomáhá při léčbě hemoroidů, příznivě působí na sluncem spálenou kůži a především dokáže snížit otok.

projít na článek