Nominujte dobrovolníky do soutěže o cenu rektora

Znáte kolegu či kolegyni, studenta či studentku, jimž není lhostejný svět kolem nich a ochotně podají pomocnou ruku? Pak neváhejte a nominujte takovou osobnost na Cenu rektora pro dobrovolníky z řad studentů, absolventů a pracovníků Univerzity Palackého pro rok 2024. Univerzita Palackého si váží dobrovolnických aktivit svých zaměstnanců a studentů. Jako výraz uznání jim od roku 2017 jim uděluje speciální cenu za zásluhy v oblasti dobrovolnictví, kterých dosáhli v příslušném akademickém roce. „V dnešní náročné době, kdy jsme vytížení prací nebo studiem, je jednou z nejvzácnějších komodit čas. A pokud je někdo ochoten svůj volný čas a svou energii věnovat ve prospěch někoho jiného, pak myslím, že stojí za to takovou aktivitu ocenit,“ uvedl rektor Martin Procházka. Dobrovolníka může nominovat organizace, u které pomáhá, Dobrovolnické centrum UP nebo zaměstnanci či studenti UP. Oceňovat se bude aktivita v různých oblastech dobrovolnictví: v práci s dětmi a mládeží, v sociálních službách, ve zdravotnictví, humanitární pomoci, rozvojové spolupráci, kultuře či při organizování univerzitních akcí. Navrhovat na cenu je možné i ty, kdo se angažují v mezinárodním dobrovolnictví. Kromě studentů a zaměstnanců mohou být navrženi i absolventi UP. Návrhy se přijímají do 31. srpna 2024, a to prostřednictvím nominačního listu (zde). Hodnotit je bude komise složená ze zástupců UP. Ceny budou předány v rámci festivalu MEET UP v září 2024.

projít na článek

Finále soutěže sFablabem prosinec 2023

Přinášíme opět dobrou zprávu z finále letošního Fablabu. I tentokrát naši žáci obhájili jednu z cen, cenu mentorky soutěže. Cenu získali za letošní projekt ekologický odkapávač na nádobí.  Žákům školy děkujeme za skvělou prezentaci i umístění!

projít na článek

Návštěva pana rektora

I letos nám přislíbil svou návštěvu i sám rektor Univerzity Palackého prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., takže máte možnost se s ním potkat ještě před začátkem semestru a položit mu třeba i své dotazy. :)

projít na článek

VÝSLEDKY ŠKOLNÍCH KOL NÁRODNÍ SOUTĚŽE ZUŠ

Výsledky školního kola soutěže ve hře na klavír zde Výsledky školního kola soutěže ve hře na kytaru sólo zde Výsledky školního kola soutěže ve hře na kytaru komorní hra zde Školní kolo soutěže ve hře na smyčcové nástroje se bude konat v pondělí 26. února

projít na článek

Dobrovolníci

Sháníme dobrovolníky na vkládání letáku o Seznamováku UP 2014. Pokud máte zájem napište nám na e-mail: [email protected] Těšíme se na spolupráci! :-)

projít na článek

50. ročník soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže

Postup do krajského kola se podařil třem žákyním v literární oblasti této soutěže...

projít na článek