Nová technologie dokáže překvapit

Společnost Tesla Inc., kterou založili v roce 2003 ElonMusk, Martin Eberhard, MarcTarpenning, JB Straubel a Ian Wright, začala rovnou s výrobou svého prvního elektromobilu Tesla Roadster. Postupně se připojovali další investoři a v roce 2010 tato velice úspěšná společnost vstoupila na technologickou burzu NASDAQ. Tesla překonala velkou řadu překážek a i přes momentální problémy, oproti autům se spalovacími motory jsou např. tyto elektromobily, mají krátký dojezd, druhou nevýhodou je velice pomalé dobíjení ve srovnání s tankováním pohonných hmot a poslední zásadní velkou nevýhodou je, že se vytváří stále větší konkurence ve výrobě elektromobilů. Ačkoliv problémů tu není málo, Teslo ve vedení velice schopného ElonaMuska se snaží tyto problémy řešit a podle mého názoru jejich řešení je ve velice správných rukou. Momentální typ elektromobilu, na kterém Tesla dělá, je samozřejmě Model 3. Která na základní nabití ujede 354, zatímco ta s prodlouženým dojezdem dojede až 499 kilometrů. Při využití Superchargeru za půl hodiny dobíjení získáte dojezd na ujetí 209 kilometrů. O toto auto panuje obrovský zájem, první den si ho on-line objednalo 130 000 lidí. Tento nový model 3 stojí 35 000 dolarů (718 025,00 CZ), avšak do České republiky dorazí nejdříve až v červnu 2018. Před pár měsíci dokonce společnost Tesla Inc. představila svůj nový model Tesla Semi. Jedná se o tahač se zrychlením z nuly na sto do pěti sekund a při tažení 36 tun se změní na 20 sekund. Na jedno nabití by mělo být schopno dojet vzdálenost až 800 km! Přes všechny své překážky a neustále se rozrůstající konkurenci Tesla stále stojí v čele technologie elektromobilů. Po celé Evropě se budují čím dál více dobíjecích stanic pro nabíjení těchto elektromobilů a tak se budoucím technologiím stále více otevírá svět a vítá ho z otevřenou náručí . Článek Nová technologie dokáže překvapit se nejdříve objevil na Jmtcz.

  • Web: Jmtcz
  • Aktualizace: 20.7.2023
projít na článek

Max Verstappen pronásledován nejrychlejším dronem na světě

Nová technologie nizozemského týmu 'Dutch Drone Gods' poskytuje nejrychlejší FPV dron, který dokáže sledovat vůz formule 1 Oracle Red Bull Racing RB20 Maxe Verstappena celé kolo okruhu Silverstone.

projít na článek

Nová velkoformátová technologie: UV tiskárna Roland

Výrobní park získal nový impulz díky přidání skvělé technologie - stroje Roland DGXPress UG-642. 

projít na článek

Systém SPRINT™ s funkcí SupaScan – nová kontaktní skenovací technologie pro obráběcí stroje od společnosti Renishaw

Společnost Renishaw, přední světový výrobce strojírenské technologie, představí na veletrhu EMO Hannover 2017 (18.–23. září, hala 6, stánek B46) nové oblasti využití své vlajkové lodi – skenovacího systému SPRINT pro obráběcí stroje.

projít na článek

Nová filtrační technologie

V lednu 2021 jsme pořídili několik pro Arte Vini nových technologických zařízení. První z nich, které jsme použili při výrobě vína je Cross-Flow Filter, který nám umožní podstatně šetrnější filtraci vína před samotným láhvováním. První vína, která tímto f

projít na článek

Umělá inteligence by mohla předpovědět infarkt až deset let dopředu, uvádí vědci

Nová technologie pomohla zlepšit léčbu u téměř 50 % zkoumaných pacientů a má potenciál zachránit tisíce životů.

projít na článek