Novela k povolení ke kácení

Právě se připravuje novela, která by měla usnadnit kácení stromů na vlastních pozemcích. Pokud se novela schválí, bude možné strom, který se nachází na Vašem pozemku pokácet bez povolení úřadu. Přesné znění a schválení by mělo proběhnout v červenci 2013

projít na článek

Změna vyhlášky - Povolení ke kácení 2014

Od 1. Listopadu 2014 vychází v platnost nová vyhláška, která se vztahuje na kácení stromů na vlastním pozemku mimo les. Na vlastním pozemku bude možné kácet veškeré ovocné stromy bez nutnosti povolení ke kácení.

projít na článek

Povolení ke kácení stromů 2016

Pro rok 2016 platí stejné podmínky jako v roce 2015 (Vyhláška nebyla nijak upravena) Kácení stromů se může provádět pouze v období vegetačního klidu, které se však nevstahuje na rizikové stromy ohrožující majetek nebo lidský život.

projít na článek

Povolení již není potřeba

Od 1.června 2013 není třeba povolení ke kácení pokud máte pozemek kde strom nachází oplocen a je na něm rodinný nebo bytový dům. Dále nesmí strom spadat do skupiny vzácných , památných nebo chráněných stromů.

projít na článek

Oznámení o kacení nebezpečných stromů dne 29.3.2023 za domem Hedvábná 1119

Oznamení o kácení nebezpečných stromů za domem Hedvábná 1119. Kvůli manipulaci by firma potřebovala vyklizenou komunikaci za domem Hedvábná 1119 a vedle zadního vchodu. Kácení dřevin.pdf

projít na článek

Jaký strom mohu pokácet?

Seznam dřevin na které se nevztahuje zákon o kácení stromů na vlastním pozemku, který byl změněn 1. listopadu 2014. Ostatní stromy se mohou dále kácet bez povolení pouze za předpokladu, že mají maximální obvod 80 cm měřen ve výšce 130 cm od země.

projít na článek