Novinky v e-shopu muzejních publikací

Jihočeské muzeum má bohatou vydavatelskou činnost. Periodicky vydávané tituly (Jihočeský sborník historický, Archeologické výzkumy jižních Čech a Sborník Jihočeského muzea, Přírodní vědy) jsou na Seznamu recenzovaných neimpaktovaných časopisů. Každý rok vychází 4 čísla časopisu Výběr. Časopis pro historii a vlastivědu jižních Čech. Vydáváme také monografie, katalogy a doprovodné publikace k výstavám. V nabídce jsou rovněž publikace od jiných vydavatelů.

projít na článek

Podcasty Jihočeského muzea

Vážení návštěvníci, rádi bychom vás informovali, že jsme v letošním roce připravili novinku v podobě pravidelných podcastů, které přiblíží bohatou činnost naší instituce, chystané i probíhající výstavy, příběhy muzejních exponátů a další aktuální témata.

projít na článek

Odborná exkurze muzejních pracovníků do východních Čech

20. - 21. 9. 2022 se pracovníci našeho muzea vydali na odbornou exkurzi směrem do východních Čech. Během nabitého programu jsme poznávali expozice a pracoviště muzeí v Pardubicích a Hradci Králové. Je přece dobré vidět, „jak to dělají jinde“…

projít na článek

„Život v době lucemburské – střední Evropa předhusitská“

Program rozšiřuje řadu našich muzejních kufříků o další období. Nabízí žákům jedinečnou možnost seznámit se s předhusitskou střední Evropou pomocí kopií nástrojů, zbraní a oděvů charakterizujících období vlády posledních Lucemburků. Program doplňuje preze

projít na článek

Novinky z resortu Medical Spa

Chcete-li si odpočinout v příjemném lázeňském prostředí, je resort Medical Čtěte více Článek Novinky z resortu Medical Spa se nejdříve objevil na Léčebné lázně Bohdaneč.

projít na článek

Kniha: P. Špinar - Vzácné houby Táborska

Dovolujeme si upozornit na novou regionální mykofloristickou publikaci od Pavla Špinara…

projít na článek