Nový cirkus

V České Republice se stává čím dál populárnějším a jeho představení jsou většinou vyprodaná předem. V zahraničí existuje již dlouhou dobu a sdružuje velké množství artistů a akrobatů. Asi nejslavnějším souborem je Cirk de Soleil, jehož vystoupení jsme již několikrát mohli vidět i u nás. Představení bývají opravdu dech beroucí a kousky, které akrobati předvádějí, jsou neskutečné. Ale také velmi nebezpečné. O tom svědčí občasná zranění, ke kterým dochází přímo na scéně a výjimečně dokonce i úmrtí. Jako se tomu stalo nedávno na představení tohoto souboru v Americe. Nicméně akrobati vědí, co podstupují, čísla si většinou i sami vymýšlejí a snaží se své hranice posouvat dál a dál. Je top svobodný život, kočovný, ale navážete při něm hodně pevná přátelství, musíte si vzájemně důvěřovat a spolehnout se na sebe, poznáte mnoho zemí a krajů a užíváte si popularity, světla reflektorů a bouřlivého potlesku. U nás je nejznámějším souborem pražský Cirk La Putyka, kterou vede principál Rostislav Novák. Dříve vystupovali v La Fabrice a posledních pár let si uzpůsobili prostory Jatek 78. Spojují akrobacii s tancem, loutkovým divadlem a hudbou. Věnují se různým druhům představení, některá jsou hospodského typu, jiná více umělecky zaměřená. Spolupracují s různými světovými umělci a pořádají i různé festivaly. Vidět je můžeme na vystoupeních po celé republice. Do svým představení přibírají i známé divadelní herce nebo hudební umělce. Představení to bývají opravdu netradiční a plná překvapení. Možná nejsou tak dech beroucí, jako ta od Cirk de Soleil, ale sehnat u nás peníze a podporu pro kulturní počiny tohoto typu není zrovna jednoduché a bez peněz se nemůžete pouštět ani do žádné extra velkolepé produkce. Pokud jste doteď ještě žádné představení neviděli, tak navštivte jejich internetové stránky a určitě si pořiďte na nějaké vystoupení vstupenky. Bude to stát za to. Článek Nový cirkus se nejdříve objevil na Marre sub.

projít na článek

Hardwicke Cirkus (UK)

18. října 2023 v 19 hod. Koncert.Místo konání: Společenské centrum - KINO

projít na článek

Cirkus TeTy (CZ)

@media only screen and (min-width: 1000px) and (max-width: 5000px){body.kc-css-system .kc-css-4069644{width: 50%;}body.kc-css-system .kc-css-2570903{width: 50%;}} 14. 2. 2024 / 20.00Kasárna Karlín Cena: 350 Kč / 250 Kč Magie okamžiku vzniká na zákla

projít na článek

Nový web pro AT PRO s.r.o.

Pro společnost AT PRO, s.r.o. jsme vytvořili nový web https://atpro.cz/. Článek Nový web pro AT PRO s.r.o. se nejdříve objevil na Web pro Vás.

projít na článek

Nový web JPI GROUP s.r.o.

Pro společnost zabývající se developerskými projekty jsme vytvořili nový web https://jpigroup.cz/. Článek Nový web JPI GROUP s.r.o. se nejdříve objevil na Web pro Vás.

projít na článek

Nový katalog

Připravili jsme pro vás nový katalog produktů jeho verze zde. Příspěvek Nový katalog pochází z Akustické materiály

projít na článek